☑︎ Denne anmeldelsen ble sist oppdatert: april 2024

Siden det ble grunnlagt i 2012, har NordVPN vokst til å bli den desidert største VPN-tjenesten i verden – faktisk er den dobbelt så populær som den nest største merkevaren, som illustrert av Googles globale søketrender:

NordVPN interest

Denne imponerende veksten har gjort NordVPN markedsledende. Men er det et resultat av ekte kvalitet og pålitelighet – eller bare et stort markedsføringsbudsjett?

Med andre ord: bør du velge NordVPN for å forbedre sikkerheten og personvernet ditt på nettet?

La oss finne det ut!

I denne artikkelen skal vi ta en grundig gjennomgang og analysere NordVPN fra alle mulige vinkler for å gi en informert vurdering. Vi skal blant annet dekke følgende populære spørsmål:

 • 🗻Hvordan skiller Nord seg ut fra andre VPN-er?
 • 🔒Er dataen din like sikker med NordVPN?
 • 🐌Kan det sakke farten på internett-tilkoblingen din?
 • 💸30-dagers pengene-tilbake-garanti – hvordan fungerer det?
 • 🏆Bør du velge NordVPN over andre leverandører?

(forresten, dersom du velger å prøve NordVPN, så har vi en kupongkode nederst i denne artikkelen, som gir deg 2 % ekstra rabatt på 2-års abonnementet.)

… Men først skal vi finne ut om NordVPN virkelig er noe bedre enn andre VPN-tjenester:

Unike funksjoner ved NordVPN

Et VPN (virtuelt privat nettverk) er et system som omdirigerer din innkommende og utgående internettrafikk gjennom en kryptert tilkobling kalt en «tunnel».

Dette gjør tilkoblingen din mye sikrere mot angripere som vil stjele dine sensitive opplysninger samt styrke personvernet ditt mot alle som ønsker å spionere på deg – fra regjeringer og vennlige gigantselskaper til internettleverandøren din.

Ettersom internettadressen din blir maskert i prosessen, får du som en «bonus» også tilgang til alt innhold over hele verden, selv om innholdet er begrenset i landet ditt på grunn av opphavsrett eller statlig sensur. 🚧

For øyeblikket tilbyr nesten alle gode VPN-er på markedet alt det som er nevnt over, på alle tenkelige enheter fra bærbare datamaskiner til smarttelefoner, TV-er og rutere. Er det da noe spesielt med NordVPN?

Vel, det er faktisk en del ting som utmerker seg:

 • NordVPN har desidert flest servere (over 5000 i 59 land) av alle VPN-leverandører som finnes. Dette er 1,5 ganger mer enn det nest største VPN-et!

Dette innebærer nesten ubegrenset valg av lokasjoner og garanterer at ingen servere blir overbelastet av for mange tilkoblinger på samme tid.

Her er en liste over alle land med NordVPN-servere (hver nål representerer en region, ikke en enkelt server):

NordVPN: countries

Du har kanskje lagt merke til at valg av land er relativt beskjedent hos NordVPN sammenlignet med over 150 land som noen andre VPN-er tilbyr. Dette er fordi Nord bare bruker fysiske servere, i motsetning til virtuelle servere som kun imiterer lokasjoner.

 • Høyere hastighet med NordLynx, en ny VPN-protokoll som er utviklet av NordVPN med utgangspunkt i den åpne kildekoden til Wireguards teknologi.

Mens de fleste andre leverandører bare bruker eksisterende protokoller, har NordVPN besluttet å utviklet en spesialtilpasset versjon som passer bedre til deres spesifikke nettverksarkitektur; hvorfor har dette noe å si?

… raskere tilkoblinger:

NordLynx: speed

(Diagrammet ovenfor viser fordelingen av tilkoblingshastigheter for NordLynx i forhold til andre kjente VPN-protokoller, basert på 250 000 tester utført av Nord.)

 • Streng policy mot logger som håndheves av personvernloven i Panama og revideres regelmessig av Zürich-avdelingen i PWC.

Tefincom S.A., selskapet bak NordVPN, er registrert i Panama, som er kjent for sin rimelige tilnærming til anonymitet og databeskyttelse.

Selv i det (høyst usannsynlige) tilfellet en tredjepart skulle lykkes med å pålegge Tefincom til å utlevere dataene sine, vil det ikke være mye å overgi, ettersom Nord ikke lagrer logger over kundeaktivitet på sine servere.

Dessuten har NordVPN enda et ess i ermet:

På siden «Om oss» har de publisert en såkalt «warrant canary» – en uttalelse som bekrefter at de IKKE har mottatt noen ordrer om å utlevere kundedata.

Hvorfor er dette nyttig? Flere land forbyr selskaper å fortelle publikum om utleveringsordrer de har fått – men det er ingen lov som forbyr dem eksplisitt å fortelle publikum om fraværet av slike ordrer 😉

 • CyberSec blokkerer skadelige nettsteder og hindrer hackere i å tvinge enhetene dine til å delta i distribuerte angrep.

Nords unike CyberSec-system er som en ekstra brannmur og annonseblokkerer innebygd direkte i VPN-et ditt – uten ekstra kostnad.

CyberSec hjelper deg med å unngå usikre nettsteder og gir deg et annonsefritt (med andre ord raskere) nett uten å installere ekstra programvare.

 • NordVPN støtter ideelle organisasjoner som Amnesty International og Internet Freedom Festival.

Dette er ikke en funksjon som gir deg fordeler – men for mange mennesker er det viktig å vite om selskapet du velger til daglig bruk gjør noe for samfunnet i tillegg til bare å tjene penger.

Uten Nords aktive støtte til menneskerettighetsorganisasjoner og cybersikkerhetsprosjekter, ville selskapets påstand om å «verdsette det frie og åpne nettet» høres overfladisk ut, er du ikke enig?

Hvordan bruker man NordVPN effektivt?

Foruten å forstå hva et VPN gjør og hvordan Nord er skiller seg ut fra andre leverandører, er det også viktig å vite hvordan du bruker det for maksimalt utbytte for livet ditt på nettet.

De første stegene er ganske rett fram:

 1. Gå til det offisielle nettstedet og opprett en konto. Hvis du vil få størst mulig rabatt, bør du ta en titt på bonus-seksjonen nedenfor for det beste gjeldende tilbudet.
 2. Når det er gjort, kan du laste ned og installere den offisielle programvaren til NordVPN fra dashbordet ditt.
 3. Koble til en VPN-server på din foretrukne lokasjon, eller bruk funksjonen for automatisk tilkobling, som velger den beste og nærmeste serveren for deg.

Så langt, så enkelt, men

… i motsetning til mange andre mindre sofistikerte alternativer, kan NordVPN være et mye kraftigere sikkerhets- og personvernverktøy hvis du bruker det riktig 👍

Her er noen viktige tips for å komme i gang:

 • Først og fremst er det verdt å installere ditt foretrukne VPN på alle enheter du bruker regelmessig – for eksempel har Nord dedikerte apper for Windows, Mac, Linux, Android og iOS. La oss være konsekvente i vår søken etter sterkere personvern og sikkerhet!
 • For å beskytte hele Wi-Fi-nettverket ditt hjemme, kan du installere NordVPN på ruteren din. Sjekk ut kunnskapsbasen deres for spesifikke instruksjoner for hver rutermodell.
 • Juster innstillingene så NordVPN-appen din startes automatisk i bakgrunnen så snart du slår på enheten og kobler til VPN-et ditt (fanene «Generelt» og «Auto-tilkobling»).
 • Ønsker du å redusere risikoen til et absolutt minimum? Slå på nettbryteren i NordVPNs innstillinger – dette alternativet deaktiverer internett-tilkoblingen din automatisk hvis VPN-tilkoblingen din blir avbrutt.

Det er også verdt å huske på at NordVPN har flere typer spesialiserte servere for de som trenger ekstra personvern og sikkerhet:

For eksempel er P2P-serverne ideelle for nedlasting av torrenter, mens Double VPN tilbyr maksimal anonymitet for å omgå sensur, sporing og overvåking.

Bare det å ha NordVPN er en stor fordel for ditt sikkerhets- og personvernnivå på internett – anbefalingene ovenfor er ment for å hjelpe deg med å få 100 % utbytte av abonnementet ditt!

Priser, refusjoner og kansellering

NordVPN tilbyr fire prisalternativer: årsabonnementer på 1 år, 2 år og 3 år samt et månedsabonnement.

Hvis vi sammenligner kostnaden per måned, er 3-års abonnementet det desidert billigste alternativet med en rabatt på omtrent 70 % i forhold til den månedlige prisen (se nedenfor for et tips om hvordan du kan få enda større rabatt ved å bruke en kupong).

Som med de fleste andre VPN-er, er det månedlige alternativet priset langt høyere (3–4 ganger høyere!) enn de andre abonnementene. Dette betyr at det har liten praktisk verdi, spesielt siden du får en 30-dagers pengene-tilbake-garanti på alle abonnementer.

… apropos garanti:

NordVPN har en ganske standard pengene-tilbake-garanti som innebærer at du kan avslutte kontoen din og motta en full tilbakebetaling i løpet av den første måneden med det nye abonnementet ditt 💸

Her er to ting du bør vite om refusjoner fra NordVPN:

 • Legg merke til ordet «ny»! Bare kontoer som er opprettet i løpet av de siste 30 dagene er kvalifisert for 100 % tilbakebetaling gjennom pengene-tilbake-garantien.
 • Siden Apple liker å gjøre ting på sin egen måte, er det ikke mulig å få refusjon for en NordVPN-konto som er opprettet via iOS-appen. Du må få refusjonen direkte fra App Store.

Hvis kontoen din ikke er ny, det vil si hvis den ble opprettet for mer enn 30 dager siden, kan du fortsatt avslutte når som helst, men det resterende beløpet vil ikke bli tilbakebetalt til deg.

Alt i alt, hvis du setter pris på fleksibilitet, kan et 1-års abonnement være bedre for en ny konto. Hvis du derimot vil ha den beste prisen, så er et 3-års abonnement det mest gunstige alternativet. Dette leder oss til neste tema:

BONUS: NordVPN-kupongkode

Dersom du bestemmer deg for å prøve NordVPN, hvorfor ikke gjøre det til en best mulig pris?

Nords 3-års abonnement kommer allerede med 68 % rabatt i forhold til det månedlige abonnementet, men vi kan gjøre det enda bedre.

Slik kan du øke besparelsene dine med ytterligere 2 %:

 1. Klikk på lenken under for å bruke en kupongkode automatisk, som gir deg 70 % rabatt på 2-års abonnementet:

  Få 70 % rabatt på NordVPN

 2. Klikk på den røde knappen, som åpner NordVPNs nettside i en ny fane. Bare overse at knappen viser en standard rabatt på 70 %. 🤓
 3. Ved å klikke på knappen kommer du direkte til kassen – se under prisplanene for å kontrollere at kupongkoden faktisk har blitt brukt:

  NordVPN rabatt

  Hvis det av en eller annen grunn ikke funket, kan du fjerne den eksisterende kupongkoden og kopiere koden nedenfor og lime det inn i kupongkodefeltet:

  satori

Vær så god, nå har du fått et bedre tilbud på NordVPN, med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti! Nå kan du gå videre til betaling. Den nye prisen vil bli brukt for kontoen din.

Konklusjon: Bør du bruke NordVPN?

Nå som vi har en bedre forståelse av akkurat hva NordVPN har å tilby, er tiden endelig inne for å svare på det siste spørsmålet vårt.

Er Nord verdt pengene dine?

Svaret er et rungende «ja»:

NordVPN ser ut til å ha funnet det ultimate stedet mellom kvalitet i toppklasse og rimelige priser, noe som resulterer i en nesten uslåelig kombinasjon av begge fordeler.

Det er visse tilfeller når et selskap størrelse virkelig gjør en forskjell for kundene.

NordVPNs posisjon som verdens største VPN gjør at de kan investere tungt i sin infrastruktur og funksjoner – og de garanterer også at det å opprettholde et godt omdømme er viktig for merkevaren deres.

Blant alle virtuelle private nettverk som vi har testet gjennom årene, kan vi lett anbefale NordVPN som en løsning som gir god valuta for pengene og som drastisk gir bedre sikkerhet og personvern på nett:

… for daglig surfing, netthandel, P2P/torrenter og strømming – til å omgå myndighetenes sensur og avansert anonymitet – NordVPN er alternativ som er verdt å prøve ut.

***

Lurer du fremdeles på noe om NordVPN? Eller har du kanskje brukt dette VPN-et og ønsker å dele din mening? Del din vurdering i kommentarfeltet nedenfor. La oss hjelpe hverandre med å ta bedre og informerte beslutninger!

Diskuter saken!