☑︎ Aceast─â recenzie a fost actualizat─â ultima dat─â ├«n: mai 2024

├Änc─â de la ├«nfiin╚Ťarea sa ├«n 2012, NordVPN a devenit de departe unul dintre cele mai mari servicii de VPN din lume – de fapt, de dou─â ori mai popular dec├ót al doilea cel mai mare brand, dup─â cum au men╚Ťionat ╚Öi metricele de c─âutare la nivel global ale lui Google:

NordVPN interest

Aceast─â cre╚Ötere impresionant─â l-a transformat pe NordVPN ├«ntr-un lider de pia╚Ť─â, dar este acesta un rezultat al calit─â╚Ťii ╚Öi ├«ncrederii autentice sau doar un buget de marketing generos?

Cu alte cuvinte, ar trebui s─â alegi NordVPN pentru a-╚Ťi ├«mbun─ât─â╚Ťi securitatea ╚Öi confiden╚Ťialitatea online?

Haide╚Ťi s─â afl─âm!

În cadrul acestei recenzii detaliate vom analiza NordVPN din toate unghiurile posibile pentru a ne forma o părere informată. Printre altele, vom răspunde la următoarele întrebări:

 • ­čŚ╗Cu ce este diferit Nord de alte VPN-uri?
 • ­čöĺSunt datele tale ├«n siguran╚Ť─â cu NordVPN?
 • ­čÉî├Ä╚Ťi poate ├«ncetini conexiunea la internet?
 • ­čĺŞ30 de zile garan╚Ťie ÔÇô cum func╚Ťioneaz─â?
 • ­čĆćMerit─â s─â alegi NordVPN ├«n detrimentul altor furnizori?

(apropo, ├«n cazul ├«n care vrei s─â ├«ncerci NordVPN, am inclus un voucher la finalul acestui articol care ├«╚Ťi ofer─â o reducere suplimentar─â de 2% la abonamentul pe 2 ani)

… Dar pentru ├«nceput, haide s─â vedem dac─â NordVPN chiar este diferit de alte servicii VPN:

Caracteristici unice ale NordVPN

Un VPN (= Re╚Ťea virtual─â privat─â) este un sistem care redirec╚Ťioneaz─â traficul de internet (de intrare ╚Öi de ie╚Öire) c─âtre o conexiune criptat─â denumit─â ÔÇ×tunelÔÇŁ.

Acesta face conexiunea ta mult mai sigur─â ├«n fa╚Ťa atacatorilor care vor s─â ├«╚Ťi fure informa╚Ťiile personale, dar ╚Öi s─â ├«╚Ťi ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â confiden╚Ťialitatea ├«n fa╚Ťa oricui ar vrea s─â te spioneze – de la guvern ╚Öi corpora╚Ťiile foarte prietenoase, p├ón─â la providerul t─âu de internet.

Din moment ce adresa ta de internet este mascat─â ├«n timpul procesului, ca ÔÇ×bonusÔÇŁ prime╚Öti acces la orice con╚Ťinut din ├«ntreaga lume, chiar dac─â este restric╚Ťionat ├«n ╚Ťara ta din cauza drepturilor de autor sau a cenzurii din partea statului ­čÜž

Aproape orice VPN decent de pe pia╚Ť─â ofer─â caracteristicile de mai sus, pe orice dispozitiv posibil, de la laptopuri la smartphones, tv ╚Öi routere ÔÇô e ceva special la NordVPN?

Ei bine, destul de multe:

 • NordVPN are de departe cel mai mare num─âr de servere (5000+ ├«n 59 de ╚Ť─âri), ├«n compara╚Ťie cu to╚Ťi providerii de VPN existen╚Ťi ÔÇô asta ├«nseamn─â de 1,5x mai mult dec├ót al doilea cel mai mare VPN!

Acest lucru presupune o list─â nelimitat─â de loca╚Ťii ╚Öi garanteaz─â c─â niciun server nu va deveni suprasolicitat din cauza unui num─âr prea mare de conexiuni simultane.

Uite o list─â cu toate ╚Ť─ârile cu servere NordVPN (fiecare pin reprezint─â o regiune, nu un singur server):

NordVPN: countries

Ai putea s─â observi c─â alegerea ╚Ť─ârilor este relativ modest─â la NordVPN, ├«n compara╚Ťie cu cele 150+ la alte VPN-uri – acest lucru se ├«nt├ómpl─â deoarece Nord folose╚Öte doar servere fizice, spre deosebire de serverele virtuale, care doar imit─â loca╚Ťii.

 • Vitez─â mai bun─â cu NordLynx, un nou protocol VPN dezvoltat de NordVPN bazat pe tehnologia open sourse Wireguard.

├Än timp ce al╚Ťi provideri folosesc doar protocoalele existente, NordVPN a hot─âr├ót s─â creeze o versiune personalizat─â pentru o potrivire mai bun─â cu arhitectura de re╚Ťea specific─â; de ce conteaz─â acest lucru?

… conexiuni mai rapide:

NordLynx: speed

(diagrama de mai sus prezint─â distribu╚Ťia vitezelor de conexiune pentru NordLynx versus alte protocoale VPN folosite la scar─â larg─â, bazat─â pe 250.000 de teste realizate de Nord)

 • Politica strict─â no-logs sus╚Ťinut─â de Legea privind protec╚Ťia datelor din Panama ╚Öi auditat─â cu regularitate de sucursala din Zurich a PWC.

Tefincom S.A., entitatea care desf─â╚Öoar─â activitatea NordVPN, este ├«nregistrat─â ├«n Republica Panama, cunoscut─â pentru atitudinea sa favorabil─â privind confiden╚Ťialitatea ╚Öi protec╚Ťia datelor.

Chiar ╚Öi ├«n eventualitatea (foarte improbabil─â) ├«n care o ter╚Ť─â parte reu╚Öe╚Öte s─â for╚Ťeze Tefincom s─â transmit─â date, nu prea o s─â aib─â ce s─â transmit─â, din moment ce Nord nu p─âstreaz─â informa╚Ťii despre conexiunile clien╚Ťilor lor pe servere.

Mai mult decât atât, NordVPN mai are un as în mânecă:

Pe pagina ÔÇ×Despre noiÔÇŁ au publicat un a╚Öa numit ÔÇ×Warrant canaryÔÇŁ – o declara╚Ťie prin care confirm─â c─â ei NU primesc solicit─âri pentru transmiterea datelor clien╚Ťilor.

De ce este util acest lucru? Vezi tu, multe ╚Ť─âri interzic companiilor s─â comunice publicului despre cererile de transmitere a datelor pe care le primesc – dar nicio lege nu interzice ├«n mod explicit ca publicului s─â ├«i fie ascunse aceste solicit─âri ­čśë

 • CyberSec blocheaz─â website-urile r─âu inten╚Ťionate ╚Öi ├«i blocheaz─â pe hackerii care vor s─â ├«╚Ťi for╚Ťeze dispozitivul s─â participe la atacuri.

Sistemul unic al lui Nord, CyberSec, este ca un firewall suplimentar + adblocker introdus ├«n VPN-ul t─âu – f─âr─â costuri suplimentare.

Te ajut─â s─â evi╚Ťi site-urile nesigure ╚Öi s─â scapi de reclame (mai repede) f─âr─â s─â instalezi alte software-uri.

 • NordVPN sprijin─â organiza╚Ťii non-profit precum Amnesty International ╚Öi Internet Freedom Festival.

├Äntr-adev─âr, nu este o caracteristic─â care s─â ├«╚Ťi ofere avantaje ├«n mod direct, dar pentru multe persoane este important s─â ╚Ötie c─â brandul pe care ├«l aleg pentru utilizare zilnic─â face ceva pentru societate – pe l├óng─â s─â c├ó╚Ötige bani.

F─âr─â un sprijinul activ al Nord pentru organiza╚Ťiile pentru drepturile omului ╚Öi securitate cibernetic─â, afirma╚Ťiile lor despre ÔÇ×valorizarea internetului liber ╚Öi deschisÔÇŁ ar suna pu╚Ťin superficial, nu crezi?

Cum să folosești NordVPN în mod eficient?

Pe l├óng─â ├«n╚Ťelegerea a ceea ce face un VPN ╚Öi de ce Nord este diferit de al╚Ťi provideri, este la fel de important s─â ╚Ötii ╚Öi cum s─â ├«l folose╚Öti pentru maximum de beneficii privind via╚Ťa ta online.

Primul pas este destul de simplu:

 1. Acceseaz─â website-ul oficial ╚Öi creeaz─â un cont. Dac─â vrei s─â ├«╚Ťi maximizezi reducerea, arunc─â o privire la sec╚Ťiunea bonus de mai jos pentru cea mai bun─â ofert─â curent─â.
 2. După ce ai terminat, descarcă și instalează software-ul oficial NordVPN din tabloul de bord al contului tău.
 3. Conecteaz─â-te la un server VPN din loca╚Ťia preferat─â sau folose╚Öte op╚Ťiunea de auto-conectare care va alege cel mai bun server din vecin─âtatea ta.

Toate bune ╚Öi frumoase, dar ÔÇô

… spre deosebire de alte alternative mai pu╚Ťin sofisticate, NordVPN poate fi un instrument puternic pentru securitate ╚Öi confiden╚Ťialitate, dac─â ├«l folose╚Öti corect­čĹŹ

Iată câteva sfaturi utile pentru a începe:

 • ├Än primul r├ónd, merit─â s─â instalezi VPN-ul ales pe orice dispozitiv folose╚Öti cu regularitate – de exemplu, Nord are aplica╚Ťii dedicate pentru Windows, Mac, Linux, Android ╚Öi iOS. Haide╚Ťi s─â fim consecven╚Ťi ├«n ├«ncercarea noastr─â de a ne men╚Ťine securitatea ╚Öi confiden╚Ťialitatea!
 • Pentru a-╚Ťi proteja ├«ntreaga re╚Ťea Wi-Fi de acas─â, po╚Ťi s─â instalezi NordVPN pe router. Verific─â documenta╚Ťia lor pentru instruc╚Ťiuni specifice ├«n func╚Ťie de fiecare model de router.
 • Regleaz─â set─ârile astfel ├«nc├ót aplica╚Ťia NordVPN s─â se lanseze ├«n mod automat ├«n fundal imediat ce porne╚Öti dispozitivul ╚Öi se conecteaz─â la VPN-ul t─âu (tab-urile ÔÇ×GeneralÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×Auto-connectÔÇŁ).
 • Vrei s─â reduci toate riscurile la minimum? Porne╚Öte Kill Switch din set─ârile NordVPN ÔÇô aceast─â op╚Ťiune dezactiveaz─â ├«n mod automat conexiunea la internet ├«n cazul ├«n care conexiunea VPN este ├«ntrerupt─â.

Este, de asemenea, important de ╚Ťinut minte c─â NordVPN are numeroase tipuri de servere specializate pentru cei care ├«╚Öi doresc mai mult─â securitate ╚Öi confiden╚Ťialitate:

de exemplu, serverele P2P sunt ideale pentru desc─ârc─âri de pe torrente, ├«n timp ce Double VPN ofer─â maximum de confiden╚Ťialitate ocolind cenzura, urm─ârirea ╚Öi supravegherea.

Av├ónd NordVPN faci un pas ├«nainte ├«n ceea ce prive╚Öte nivelul de securitate ╚Öi confiden╚Ťialitate online – recomand─ârile de mai sunt menite s─â te ajute s─â profi╚Ťi 100% de abonamentul t─âu!

Pre╚Ť, ramburs─âri ╚Öi anul─âri

C├ónd vine vorba de pre╚Ť, NordVPN ├«╚Ťi pune la dispozi╚Ťie patru variante: plan pe 1 an ╚Öi 2 ani, precum ╚Öi un plan lunar.

Dac─â compar─âm pre╚Ťurile pe lun─â, de departe cea mai ieftin─â op╚Ťiune este planul pe 2 ani, oferind o reducere de 68% ├«n compara╚Ťie cu pre╚Ťul lunar (vezi mai jos modalitatea prin care po╚Ťi ob╚Ťine o reducere ╚Öi mai mare folosind un voucher).

La fel ca ├«n cazul majorit─â╚Ťii VPN-urilor, varianta de plat─â lunar─â este mult mai mare (de 3-4 ori mai mare!) ├«n compara╚Ťie cu alte planuri – ceea ce ├«nseamn─â c─â are mai pu╚Ťin─â valoare practic─â, ├«n special dac─â exist─â ╚Öi o garan╚Ťie de returnare a banilor de 30 de zile pentru toate planurile.

… c─â veni vorba:

NordVPN are o politic─â de returnare a banilor destul de standard care implic─â ca tu s─â ├«╚Ťi anulezi contul ╚Öi s─â prime╚Öti o rambursare complet─â pe perioada primei luni pentru noul t─âu abonament ­čĺŞ

Sunt două lucruri pe care ar trebui să le știi despre rambursările NordVPN:

 • ╚Üine cont de cuv├óntul ÔÇ×nouÔÇŁ! Doar conturile create ├«n ultimele 30 de zile sunt eligibile pentru o rambursare de 100% prin intermediul programului de rambursare garantat─â.
 • Din moment ce lui Apple ├«i place s─â fac─â lucrurile dup─â propriile reguli, nu vei putea primi o rambursare pentru un cont NordVPN creat prin aplica╚Ťia iOS. Va trebui s─â ceri rambursarea direct prin App Store.

Dac─â contul t─âu nu este nou, adic─â dac─â a fost creat cu mai bine de 30 de zile ├«n urm─â, po╚Ťi ├«n continuare s─â anulezi abonamentul, dar suma r─âmas─â nu va fi rambursat─â.

├Än general, dac─â pui pre╚Ť pe flexibilitate, un abonament pe un 1 an ar putea fi o alegere mai bun─â pentru un cont nou; dac─â, pe de alt─â parte, cau╚Ťi cel mai bun pre╚Ť, un abonament pe 2 ani este cea mai potrivit─â variant─â. Ceea ce ne aduce la urm─âtorul subiect –

BONUS: Voucher NordVPN

Dac─â totu╚Öi vrei s─â ├«ncerci NordVPN, de ce s─â nu faci treaba asta, dar la cel mai bun pre╚Ť posibil?

Planul Nord pe 2 ani vine deja cu o reducere de 68% fa╚Ť─â de pre╚Ťul lunar, dar putem ie╚Öi chiar mai bine.

Iat─â cum po╚Ťi s─â economise╚Öti ├«nc─â 2%:

 1. D─â clic pe linkul de mai jos pentru a aplica codul voucherului ├«n mod automat, care ├«╚Ťi ofer─â o reducere de 70% pentru un abonament pe 2 ani:

  Ob╚Ťine o reducere de 70% pentru NordVPN

 2. ├Än pagina care se va deschide ├«ntr-un tab nou, d─â clic pe butonul ro╚Öu de ├«nregistrare; nu lua ├«n seam─â faptul c─â pe buton este men╚Ťionat─â o reducere standard de 68% ­čĄô
 3. D├ónd clic pe buton vei fi redirec╚Ťionat ├«n pagina de finalizare comand─â – uit─â-te sub planurile de abonament pentru a te asigura c─â voucherul a fost aplicat:

  Voucher NordVPN

  Dacă dintr-un motiv sau altul nu a fost aplicat, elimină codul existent și copiază-l pe acesta în câmpul respectiv:

  satori

Gata, un pre╚Ť mai bun pentru NordVPN, ╚Öi o garan╚Ťie de returnare a banilor de 30 de zile! Acum po╚Ťi finaliza comanda, iar noul pre╚Ť se va aplica contului.

Concluzii: Merită să încerci NordVPN?

Acum c─â avem o imagine mai clar─â asupra lucrurilor pe care le are de oferit NordVPN, a venit momentul s─â r─âspundem la ultima ├«ntrebare –

Merit─â Nord banii t─âi?

R─âspunsul este un ÔÇ×daÔÇŁ r─âsun─âtor:

NordVPN pare s─â fi g─âsit echilibrul dintre calitatea premium ╚Öi pre╚Ťuri avantajoase, oferind o combina╚Ťie a ambelor care este aproape imposibil de ├«nvins.

Exist─â cazuri c├ónd m─ârimea unei companii chiar face diferen╚Ťa pentru clientii s─âi.

Fiind cel mai mare VPN din lume, Nord are posibilitatea de a investi mult ├«n infrastructur─â ╚Öi caracteristici – ╚Öi, de asemenea, ne arat─â c├ót de important este s─â ├«╚Ťi p─âstrezi reputa╚Ťia ca brand.

Dintre toate Re╚Ťelele Private Virtuale pe care le-am testat de-a lungul anilor, NordVPN poate fi recomandat cu u╚Öurin╚Ť─â ca cea mai bun─â solu╚Ťie lu├ónd ├«n calcul raportul calitate-pre╚Ť pentru o protec╚Ťie ╚Öi siguran╚Ť─â online mai bune:

… de la navigarea de zi cu zi, cump─âr─âturi online, P2P/torrente ╚Öi streaming – p├ón─â la ocolirea cenzurii din partea guvernului ╚Öi confiden╚Ťialitate avansat─â, NordVPN este o alegere care merit─â luat─â ├«n considerare.

***

Mai ai ├«ntreb─âri despre Nord? Sau poate c─â ai folosit deja acest VPN ╚Öi ai vrea s─â ├«╚Ťi ├«mp─ârt─â╚Öe╚Öti experien╚Ťa? Scrie recenzia ta ├«n sec╚Ťiunea de comentarii de mai jos, haide s─â ne ajut─âm reciproc pentru a lua decizii informate!

Nu ai găsit ce căutai? Întreabă-ne!
­čĄô
Am nevoie de mai multe informa╚Ťii despre NordVPN
­čĄĘ
Mai am o întrebare despre NordVPN
­čĄö
Nu știu dacă NordVPN este ceea ce am nevoie
­čÖä
Altceva...

Haide s─â discut─âm