«Uff, det er umulig å velge det beste VPN-et!»

Riktignok ser de alle veldig like ut ved første øyekast, men det er viktige forskjeller som man bare kan finne ved å bruke et VPN over lengre tid, eller som kan avdekkes ved å grave i juridiske dokumenter 🤓

For å spare tid vil vi ikke snakke om ting som alle de beste VPN-ene har som standard, som avansert kryptering eller apper for alle enheter.

I stedet har vi håndplukket kun 3 VPN-tilbydere, som alle er utmerkede valg når det gjelder sikkerhet, personvern og hastighet – men hvor hver har sin egen unike fordel:

VPN-leverandør Største fordeler Registrerings land Viktigste fordel Beste tilgjengelig tilbud
NordVPN sikkerhethastighetpris Panama 5000+ servere i 59 land -70 % (sjekk)
Surfshark prispersonvern De britiske Jomfruøyer 2-års plan med 81 % rabatt -81 % (sjekk)
ExpressVPN hastighetavblokkering De britiske Jomfruøyer Markedets beste hastighet -35 % (sjekk)

I de følgende avsnittene vil vi diskutere hvert bruksscenario nærmere og forklare hvorfor vi har kåret den spesifikke VPN-leverandøren som vinneren.

La oss begynne:

🏆 Mest allsidige VPN

Måten vi definerer «verdi for pengene» i dette tilfellet er når en leverandør oppfyller alle de viktigste kravene, som personvern og hastighet og samtidig tilbyr de beste tilbudene.

Å finne vinneren i denne kategorien var faktisk ganske enkelt. Blant våre topp VPN-valg var det bare én som avdanket sine konkurrenter hva gjelder pris:

Best VPN: NordVPN

Selv om det ikke er det billigste VPN-et som finnes, er NordVPN absolutt det mest attraktive alternativet blant VPN-er med et godt omdømme og lang erfaring.

Med over 5000 servere i alle verdens hjørner, tilbyr Nord en rask og sikker VPN-tilkobling til alle formål – det være seg nettbank, filmtitting eller å beskytte personvernet ditt.

Som tidligere nevnt er det også billigere enn de fleste andre store VPN-er, og du får en 30-dagers garanti med full tilbakebetaling for alle abonnementer:

Få opptil 70 % rabatt på NordVPN ›

Foruten et virtuelt privat nettverk, tilbyr Nord også passordbehandling og en sikker løsning for fillagring, som alle kan administreres fra samme konto.

Du kan finne ut mer om NordVPN, inkludert en grundig analyse av dens unike funksjoner, i vår ekspertanmeldelse.

💰 VPN med mest valuta for pengene

Hva om du i stedet for «det beste av det beste» vil ha en personvern- og sikkerhetsløsning som gjør gjør minst innhogg i lommeboken din?

Mens mange virtuelle private nettverkstjenester tilbyr rabatter på 1-års- og 2-årsabonnementer, er det ingen som er like aggressive med sine priser som Surfshark:

Surfshark

Surfshark tilbyr mer enn 1700 servere for å gi god tilkoblingshastighet fra hvor som helst, i tillegg til avanserte sikkerhetsprotokoller for å omgå selv de mest sofistikerte filtrene.

Dessuten koster den 2–3 ganger mindre enn de fleste andre store VPN-tjenester, spesielt hvis du velger 2-årsabonnementet:

Få 81 % rabatt på Surfshark ›

Som alltid anbefaler vi å sette en alarm om 20–25 dager for å sikre at refusjonsgarantien på 1 måned fortsatt er gyldig hvis du skulle trenge det.

Hvis du vil finne ut mer om Surfshark (og i tillegg få det beste tilbudet på dette VPN-et), kan du sjekke ut vår grundige anmeldelse her.

📺 Beste VPN for strømming

Hvis du ser på TV-serier og filmer med jevne mellomrom, som mange av oss gjør, vil du i hvert fall like vårt neste valg – det tryggeste, raskeste og mest praktiske VPN-et for strømming og P2P (peer-to-peer).

Ja, du leste riktig – vi tar også med torrenter her, av flere grunner:

  • Torrent-protokollen (og bruken av den) er ikke ulovlig i seg selv – den er bare nok en teknologi for deling av data.
  • Det er visse land hvor myndighetene mener at nedlasting og opplasting av torrenter er helt innafor så lenge du ikke tjener på dem. Dette inkluderer f.eks. Spania, Polen og Sveits.

I alle fall er det én leverandør som konsekvent har vist utmerkede resultater i våre tester for strømming og torrenting:

Best VPN for streaming: ExpressVPN

Når strømmetjenester som Netflix introduserer nye regionale filtre og strengere blokkeringsregler, er ExpressVPN blant leverandørene som er først ut med stabile løsninger.

Uansett hvor i verden du befinner deg vil du kunne se favorittprogrammene dine og bruke nettverkene for P2P-torrenter så mye du vil.

Strøm bedre med ExpressVPN ›

Hvis du elsker TV-serier eller bare vil slappe av og se noen gode gamle Friends-episoder (husker du den der Ross kjøpte seg en ny sofa?), så er dette vårt foretrukne VPN.

***

Med dette har vi gått gjennom våre topp 3 VPN-er! Før vi avslutter har vi noen råd om testing av ditt valgte VPN, presentert på en litt annerledes måte:

Hvordan IKKE velge et VPN

Det er mange veiledninger overalt på internett om dette emnet, så vi vil ikke gjenta det samme mantraet om personvern, sikkerhet og hastighet (alle VPN-er vi anbefaler er helt klart gode på disse områdene), og i stedet fokusere på noen av de mindre åpenbare tingene du bør tenke på.

(Ja, vi bruker negative utsagn i stedet for å ramse opp fordelene.)

IKKE: Prøv et VPN på bare en enhet. Du har sannsynligvis mer enn en enkelt enhet i husstanden din, så hvorfor ikke beskytte dem alle – til samme pris! Alle de største VPN-ene tillater bruk av den samme kontoen på flere enheter, og tilbyr egne apper for PC-er, smarttelefoner, smart-TV-er og rutere. Få mest mulig ut av abonnementet ditt!

IKKE: Velg det billigste (gratis) alternativet med en gang. Det finnes noen gratis VPN-er der ute, men som med alle gratis ting, er det mer et triks å få deg avhengig av plattformen og deretter belaste deg for penger når du til slutt overskrider bruksgrensene.

IKKE: Mål VPN-hastighet under en enkelt test, fra samme sted. Alle store VPN-er tilbyr tusenvis av servere, ofte dusinvis i samme land – så prøv 4–5 alternativer til din standard serverlokasjon. Prøv også å måle hastigheten din når det er størst belastning på nettverket (på kveldstid) for å sikre at forbindelsen din er rask jevnt over.

De to mest pålitelige testverktøyene er Speedtest.net og Fast.com. Kontroller at de gir omtrent samme resultater.

Oppsummering

Det var ikke så vanskelig, vel? Å velge mellom 3 forskjellige VPN-er er mye bedre enn å gå gjennom 10 eller 20 tilsynelatende like alternativer.

La oss oppsummere:

  • Hvis du er ute etter det absolutt beste av det beste, sjekk ut NordVPN som er den mest avanserte VPN-leverandøren på markedet og bekreftet av årevis med testing.
  • Hvis du ønsker hele pakken (kvalitet, sikkerhet, hastighet) til den laveste prisen, er Surfshark den beste VPN-pakken som finnes.
  • Hvis du vil ha et pålitelig VPN som fungerer med alle strømme-/torrenttjenester (inkludert Netflix, Disney+, YouTube, Spotify osv.), anbefaler vi ExpressVPN.

Nå bør du ha alt du trenger for å ta et smart, velinformert valg når du skal finne en VPN-leverandør.

Er det fremdeles noe du lurer på? Legg igjen kommentaren din i kommentarfeltet nedenfor, så kan vi hjelpe hverandre med å velge det beste VPN-et!

Obs: Hvis du synes denne veiledningen var nyttig, ville vi satt stor pris på om du vil benytte deg av lenkene på denne siden for å kjøpe VPN-abonnementer. Dette vil ikke påvirke prisen på noen måte, men vi (Satori Webmaster Academy) kan motta provisjoner som hjelper oss med å drifte dette prosjektet.

Diskuter saken!