☑︎ Denne guiden er sist oppdatert juli 2024

Akkurat nå er Surfshark en av de raskest voksende Virtual Private Network (VPN) tjenestene i verden.

Så, dersom du leser dette, lurer du også sikkert på om Surfshark bare er en annen cocky men liten fisk i den digitale sjøen – eller er det ett nytt rovdyr verdt å bruke pengene dine på?

Glad du spurte.

I denne detaljerte anmeldelsen skal vi ikke sløse tiden din med å beskrive Surfshark’s brukergrensesnitt eller vise deg skjermbilder fra mobilappen deres.

Istedenfor skal vi gi deg en analyse som vil svare på de viktigste spørsmålene du kanskje har om denne VPN-tjenesten, inkludert:

 • 🦈Er Surfshark annerledes enn andre VPNs?
 • 🔒Hvor sikker er din personlige informasjon hos Surfshark?
 • 🏄Hvor bra (=raske) er serverne?
 • 💰Hva er det beste tilbudet du kan få på Surfshark?

Når vi snakker om det siste – på slutten av denne anmeldelsen vil vi gi deg en steg-for-steg guide for hvordan du kan få den absolutt beste prisen for et Surfshark abonnement (dersom du bestemmer deg for å prøve).

Men først, la oss se om Surfshark er verdt å vurdere:

Hvordan er Surfshark annerledes sammenlignet med andre VPN-tjenester?

De fleste VPN-tjenestene har fine brukergrensesnitt, gir deg mulighet til å betale i kryptovaluta og tilbyr hundrevis av servere rundt i verden.

Surfshark er ikke noe unntak.

Så for å hjelpe deg å gjøre et informert valg har vi samlet de viktigste særegne funksjonene til Surfshark – konkurransefortrinnene med andre ord:

 • Superlave priser: mens planen for 1 måned faktisk er litt dyrere enn andre store VPNs, så kommer Surfshark`s 2-års plan med en 80%+ rabatt, noe som gir deg en uslåelig valuta for pengene.
 • Ubegrensede enheter: i kontrast til de fleste andre VPNs så har ikke Surfshark en grense på 5, eller 7, eller annen grense for enheter du kan bruke samtidig.
 • Warrant canary: Surfshark er en av veldig få VPN-tjenester som har en side som eksplisitt sier at de ikke har mottatt noen offisielle sikkerhetsbrev eller utleveringspålegg.

Den siste der er en interessant liten funksjon som fortjener en liten forklaring: warrant canary finnes fordi i noen land (hovedsakelig USA) så kan ikke selskaper snakke åpent om utleveringspålegg de mottar fra myndighetene

Som en respons på det, så har noen smarte selskaper heller lagt ut en offentlig uttalelse om at de IKKE har mottat slike pålegg – noe som ikke er direkte forbudt.

Med andre ord, dersom du ser nuller på Surfshark’s warrant canary-side, så vet du at myndighetene ikke har snoket rundt i selskapets virksomhet.

Clever!

Nå som vi er inne på det – la oss grave litt dypere og se om vi kan stole på at Surfshark beskytter vår personlig informasjon:

Sikkerhet og personvern på Surfshark

Det virker som Surfshark tar brukeres sikkerhet seriøst, når vi ser på alle funksjonene de har implementert:

 • MultiHop funksjon for enda bedre maskering av din IP – det er når din tilkobling er håndtert av en kjede med VPN servere, som fjerner eventuelle gjenværende spor av ditt digitale fotavtrykk.
 • Kamuflasje modus for å sikre at selv ikke internettleverandøren din kan se at du bruker VPN.
 • Kill switch som automatisk slår av internett dersom din VPN forbindelse blir avbrutt. Dette sikrer at din personlige informasjon aldri blir eksponert.

Forresten, ikke tenk så mye over det når en VPN annonserer for krypteringsstandarder på nettsiden sin:

nesten alle seriøse systemer nå for tiden bruker AES-256-GCM-kryptering (256-bit Advanced Encryption Standard with Galois/Counter Mode) – så det er ikke så viktig for VPN-tjenester med respekt for seg selv 💪

Istedenfor er de aller viktigste delene skjult dypt inni VPN-tjenestens vilkår for personvern – det er her du kan finne informasjon om hvordan de faktisk behandler din personlige informasjon.

Eller, det trenger du faktisk ikke –

Fordi vi har allerede grundig eksaminert Surfshark’s vilkår for personvern, og her er det viktigste:

 • Seksjon 1 er uten tvil den viktigste delen, fordi den handler om innsamling av informasjon; kort sagt, din ekte IP adresse og annen personlig identifiserbar informasjon blir aldri lagret av Surfshark.
 • Ingen verifisering av identifikasjon er nødvendig for å opprette en konto på Surfshark – du trenger kun en e-postadresse. Anonyme e-posttjenester som f.eks. ProtonMail er tillatt, dersom du virkelig er paranoid.
 • I henhold til seksjon 10, faller Surfshark’s personvernpraksi under lovene til British Virgin Islands, en jurisdiksjon kjent for å sette konfidensialitet høyt.

Det aller viktigste er at Surfshark har strenge regler for at de ikke har logger, noe som betyr at de ikke lagrer informasjon om hvordan du surfer på nettet gjennom deres tjeneste.

Dette inkluderer IP-adresser, tilkoblingsidentifikatorer, nettleserlogg, etc. Med andre ord – alt som kan spores tilbake til identiteten din.

Selv om Surfshark skulle bli tvunget til å oppgi informasjon av myndighetene i British Virgin Islands (noe som i seg selv er veldig usannsynlig), vil de ikke ha noe å oppgi siden de ikke har noe logg over kundetrafikken.

Så, personvern: ✔️

Hva med ytelse?

Hastighet og plasseringer

I henhold til nettsiden deres, så har Surfshark 1000+ servere, i mer enn 60 land. Det er verdt å merke seg at mens alle serverne er fysiske, så er noen av stedene virtuelle

for eksempel, dersom du vil koble til via Albania eller Chile, så vil du få en lokal IP, men den faktiske serveren som håndterer tilkoblingen kan være plassert i Tyskland eller Columbia.

Dette påvirker ikke hastigheten din eller personvern, men du kan se nettinnhold i et uventet språk dersom du bruker slike virtuelle steder.

Uansett, selv om det ikke er bemerkelsesverdig for en moderne VPN å tilby tusenvis av servere i en rekke land, må vi sjekke om SurfShark er på standard nivå.

Så, hvordan er hastigheten?

For å kunne svare dette tilsynelatende enkle spørsmålet, er det langt fra nok å bare skru på VPN og kjøre en hastighetstest på et tilfeldig sted.

Når vi tester VPN tilkobling, måler vi hastighet fra hver tilgjengelig lokasjon, i hvert tilfelle bruker vi 2 uavhengige verktøy (SpeedTest og Fast.com), med opp til 5 forsøk hver.

Vår grunnhastighet for tilkobling (uten bruk av VPN) er i gjennomsnitt 50 Mb/s ved å bruke SpeedTest og 40 Mb/s ved å bruke Fast.com.

Her er utvalgte resultater for de mest populære lokasjonene ved å bruke Surfshark:

Surfshark speed

I følge våre tester er forbindelseshastigheter over hele verden gjennomsnittlig rundt 30 Mb/s for SpeedTest og 20 Mb/s for Fast.com – som er et solid resultat for en stor VPN.

På de fleste store lokasjoner så var hastigheten til Surfshark så nær våre maksimale (uten VPN) tall, at vi ikke kunne se noe forskjell, selv med spesialiserte testverktøy.

Husk at din spesifikke hastighet vil variere avhengig av mange faktorer, som blandt annet din lokasjon, din internettleverandør, tid på dagen og dag i uken –

Likevel gir tester som dette en grov referanse, samt muligheten til å sammenligne forskjellige lokasjoner 📋

Neste tema: hvor bra er Surfshark til å omgå stedsbaserte begrensninger?

Fjerne blokkeringer og streaming

I tillegg til omfattende hastighetstester, sjekker vi også manuelt om en VPN lar deg bruke populære streamingtjenester som Netflix fra hver serverlokasjon.

Våre tester indikerer at etter den strengere filtreringen implementert av Netflix siden Januar 2020, så er streamingtjenesten tilgjengelig gjennom store Surfshark lokasjoner, inkludert USA, UK, Singapore og EU:

Surfshark + Netflix

På de fleste andre lokasjonene så kan du åpne Netflix appen eller nettsiden via Surfshark VPN, men du vil ikke kunne streame videoinnhold.

I de fleste tilfeller så vil du uansett kun trenge den amerikanske versjonen av Netflix, siden den inneholder det største utvalget av filmer og serier.

***

Når det gjelder restriktive land (først og fremst Kina, men også land som Tyrkia, Russland og Singapore), så har Surfshark flere kort i ermet:

 • Ingen grenser modus, tilgjengelig som en bryter i applikasjonsinnstillingene; den aktiverer automatisk en liste med servere som er spesielt designet for å operere under blokkeringer laget av myndighetene.
 • OpenVPN grensesnitt (Windows) eller IKEv2 (MacOS) som tillater tilkobling via Surfshark’s servere i land med internettsensur.
 • Shadowsocks protokoll for å omgå Kinas store brannmur. Shadowsocks er en proxy, så den krypterer ikke trafikken din – men om du kun trenger tilgang til innhold, så er dette et brukbart alternativ om ingenting annet fungerer.

Samlet sett, selv om det ikke er mulig å forutsi om en VPN vil virke i alle lokasjoner i land som Kina – selv om det virker i en spesifikk by – så gir Surfshark deg et omfattende verktøy for å maksimere sjansene for suksess.

Uansett så anbefaler vi at du setter opp alle alternativene over før du drar til Kina, da selv de offisielle nettsidene til mange VPN leverandører blir regelmessig blokkert i Kina.

***

OK, nå som vi har sjekket at Surfshark gjør en bra jobb når det kommer til hastighet, sikkerhet, personvern, og stabilitet, så er siste steget å snakke om penger:

Pris og refusjon

Mens Surfshark jobber hardt for å levere på alle fronter som er viktig for en VPN-tjeneste, så er det sterkeste kortet uten tvil prisen.

Hvordan vet vi det?

Lett – vi følger hele tiden med på VPN priser i markedet. Et bilde sier mer enn tusen ord, så her er en liten tabell vi har samlet som viser prisene for de billigste alternativene for de mest populære VPN-tjenestene:

Surfshark pricing

Det er ikke noe tvil om at Surfshark svelger konkurrentene når det kommer til priser…

De overgår selv de konkurrentene som tilbyr 3-års plan, mens deres billigste tilbud er for en 2-års periode, som betyr at du må betale mindre på forskudd for en lavere pris per-måned.

Nå lurer du kanskje på:

Gir det mening å betale for 2 eller 3 år på forskudd for en tjeneste jeg ikke engang har prøvd enda?!

Godt poeng. Dessverre så er det uvanlig for VPNs å tilby gratis prøveperioder – men du kan fortsatt prøve en tjeneste som Surfshark uten noen risiko.

Slik fungerer deres 30-dager-pengene-tilbake garanti:

 1. Logg inn på din konto på Surfshark`s offisielle nettside, og klikk på den blå chat-knappen nederst til høyre.
 2. Skriv noe og trykk «Enter» – du vil da se noen forslag fra deres kunnskapsdatabase, og en knapp for «Live Chat». Klikk på den.
 3. Skriv en melding til kundeservice der du skriver at du ønsker å kansellere kontoen din basert på deres 30-dagers-pengene-tilbake garanti.

(og ja, vi har mottatt en full refusjon for en kansellert konto som en del av testen vår)

Selv om du ikke oppgir en spesifikk grunn for kansellering så vil nok kundeservice på Surfshark forsøke å overtale deg til å bli – det er tross alt jobben deres 🦸‍

Bare gjenta at du ønsker kontoen stengt og at du ønsker refusjon – og så lenge den er mindre enn en måned gammel så vil kundeservice godta forespørselen.

Forvent 5-7 virkedager for at pengene skal komme på kontoen din. Ferdig!

Tatt i betraktning det vi har funnet ut om Surfshark så langt, så er det usannsynlig at du noen gang vil trenge pengene-tilbake garantien – men er det ikke fint å vite at du har muligheten?

Når vi snakker om muligheter: her er et lite triks for de som ønsker å prøve Surfshark.

BONUS: Surfshark kupong

Visste du at det er mulig å låse opp et enda bedre tilbud på Surfshark ved å bruke en spesiell kode?

Husker du at vi sa tidligere at Surfshark’s 2-års plan er billigere enn 3-års plan fra andre VPN-tjenester?

Det er ikke så mange som vet at Surfshark også har en 27 måneders plan (2.25 år), og ja, den er enda billigere!

Følg disse stegene for å låse den opp:

 1. For å starte, besøk den offisielle Surfshark bestillingssiden ved å klikke på knappen under (direktelinken vil åpnes i nytt vindu):

  Få den beste rabatten på Surfshark

 2. Under de tre prisplanene, klikk på den grønne knappen som sier “coupon applied”.
 3. Et kupong felt vil åpnes, og vise deg de aktuelle aktive kupongene. Slett teksten i kupongfeltet og lim inn denne koden:

  satori
 4. Klikk “Apply”, og du vil se at prisene endrer seg: 24-måneder planen vil nå bli 27-måneder med en enda bedre pris.

Vi må innrømme at den ekstra rabtten ikke er veldig stor, men hey, all rabatt er bedre enn ingen rabatt 💸

Ok, da har vi gjort det – og vi er klare for konklusjon:

Vår dom + Brukervurderinger

Sikkerhetsbrudd, ondsinned programvare, regionale innholdsfiltre, myndighetsrestriksjoner, skreddersydde annonser basert på din private informasjon…

Er Surfshark VPN en verdig alliert når du navigerer det grumsete farvannet i det moderne internettet?

Basert på våre undersøkelser presentert i denne guiden, så er Surfshark en VPN-tjeneste av høy kvalitet, som er minst like god som alternativene:

 • Høy grad av sikkerhet ved å bruke de siste krypteringsteknologiene og verktøy som MultiHop og Kamuflasje-modus,
 • Personvern basert på en streng policy om å ikke logge, forsterket av at selskapet er registrert på British Virgin Islands, en jurisdiksjon kjent for konfidensialitet,
 • Et stort utvalg av lokasjoner (60+) med for det meste imponerende hastigheter for å sikre at du ikke opplever ubehag når du surfer eller streamer via VPN,
 • Greie evner til å fjerne blokkeringer for streamingtjenester som Netflix og for regioner med internettsensur,

Men det er ikke hele bildet:

– aller viktigst, Surfshark koster 2-3x mindre enn hva andre populære VPNs koster for å bruke deres tjenester.

En fungerende 30-dagers refusjon garanti (verifisert av oss ved å bruke en ekte konto) gjør hele pakken enda mer attraktiv, og fjerner all risiko for å prøve Surfshark.

Konklusjon?

Surfshark tilbyr alle fordelene til en fantastisk VPN til en brøkdel av kostnaden. Dersom det ikke er noe stor forskjell i forhold til andre store VPN-tjenester – hvorfor betale mer når du kan få det billigere hos Surfshark?

🤷‍

(Dersom du bestemmer deg for å prøve Surfshark, bruk vår steg-for-steg guide for å låse opp et enda bedre tilbud i forrige avsnitt)

***

Har du fortsatt spørsmål om Surfshark? Eller kanskje du allerede har prøvd denne VPN-tjenesten og vil dele din erfaring? Legg igjen en vurdering eller bli med i diskusjonen under!

Diskuter saken!