☑︎ Acest ghid a fost actualizat ultima dată pe iunie 2024

În prezent, Surfshark este un serviciu de rețea privată virtuală (VPN) cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial.

Deci, dacă citești aceste rânduri, probabil că te întrebi: este Surfshark un alt „peștișor” țanțoș din lumea virtuală, sau este un „prădător de vârf” care să merite banii mei?

Mă bucur că ai întrebat.

În cadrul acestei recenzii complete, nu îți vom irosi timpul descriindu-ți interfața de utilizator a lui Surfshark și nici nu îți vom arăta capturi de ecran pentru aplicația mobilă.

În schimb, analiza noastră va oferi un răspuns celor mai importante întrebări pe care le-ai putea avea despre acest VPN, inclusiv cele mai importante:

 • 🦈Este Surfshark diferit de alte VPN-uri?
 • 🔒Cât de sigure sunt datele tale personale cu Surfshark?
 • 🏄Cât de bune (=rapide) sunt serverele lui?
 • 💰Care este cel mai bun preț pe care îl poți obține la Surfshark?

Vorbind despre aceasta din urmă – la finalul recenziei noastre îți vom oferi un ghid pas cu pas pentru a obține cel mai bun preț de la abonamentul Surfshark (dacă te hotărăști să achiziționezi unul).

Dar înainte de orice, haide să vedem dacă Surfshark merită să fie luat în considerare:

Care este diferența dintre Surfshark și alte VPN-uri?

În prezent, majoritatea VPN-urilor oferă o interfață plăcută, îți permit să plătești în criptomonede și oferă sute de servere prin toată lumea.

Surfshark nu face excepție.

Deci, pentru a te ajuta să iei o decizie informată, am compilat cele mai importante caracteristici distinctive ale lui Surfshark, cele mai competitive avantaje, ca să spunem așa:

 • Prețuri extrem de mici: în timp ce planul lor pe o lună este un pic mai scump în comparație cu alte VPN-uri, planul pe 2 ani de la Surfshark este mai mic cu 80% + reducere, oferind un raport calitate/preț imbatabil.
 • Dispozitive nelimitate: spre deosebire de majoritatea VPN-urilor, Surfshark îți permite să folosești serviciul nu pe 5, nici pe 7, ci pe oricâte dispozitive dorești, în mod simultan.
 • Warrant canary: Surfshark este unul dintre puținele VPN-uri care menține o pagină în care susține în mod explicit faptul că nu a primit nicio scrisoare oficială privind securitatea sau ordine de divulgare a informațiilor.

Ultimul punct este o funcție interesantă care merită câteva cuvinte în plus: warrant canary există deoarece în unele țări (în special în Statele Unite) companiile nu au dreptul de a discuta în mod deschis despre orice ordine de divulgare a informațiilor pe care le primesc de la guvern.

Ca reacție la acest lucru, unele companii mai inteligente își mențin afirmațiile publice susținând faptul că ele NU au primit astfel de comenzi, ceea ce nu este interzis în mod explicit.

Cu alte cuvinte, dacă vezi zerouri pe pagina warrant canary a Surfshark, poți fi sigur că nu există nicio intervenție din partea guvernului în operațiunilor lor.

Clever!

Dacă tot suntem aici, haide să facem câteva săpături în continuare pentru a vedea dacă putem avea încredere în Surfshark pentru a ne proteja informațiile personale;

Securitatea și confidențialitatea la Surfshark

Se pare că Surfshark acordă mare atenție securității utilizatorilor săi, mai ales datorită numărului de caracteristici pe care le-au implementat:

 • MultiHop este o funcție care ascunde foarte bine IP-ul, drept urmare, conexiunea ta are în spate un lanț de servere VPN, care dispersează orice urmă de amprente digitale.
 • Camouflage este un mod care îl împiedică până și pe furnizorul tău de internet să descopere că folosești un VPN.
 • Kill switch oprește internetul în mod automat dacă conexiunea la VPN este întreruptă. Acest lucru se asigură că datele tale personale nu sunt expuse.

Apropo, nu acorda prea multă atenție atunci când un VPN face publicitate pe website-ul său privind standardele de criptare:

aproape toate sisteme serioase folosesc cifrul AES-256-GCM (Advanced Encryption Standard pe 256 biți cu modul Galois/Counter) – deci, nu este cine știe ce pentru un VPN care se respectă 💪

În schimb, aspectul care contează mai mult se află ascuns în Politica de securitate a unui VPN – acolo poți căuta informații despre cum îți gestionează informațiile cu caracter personal.

De fapt, nu prea ai de ce –

Pentru că noi am examinat deja la microscop Politica de confidențialitate a Surfshark, si iată care e ideea:

 • Secțiunea 1 este cu siguranță cea mai importantă parte deoarece se ocupă cu colectarea de date; pe scurt, adresa ta de IP reală și orice alte informații de identificare nu sunt stocate de către Surfshark.
 • Nu sunt necesare date personale de identificare pentru a crea un cont pe Surfshark, ai nevoie doar de o adresă de e-mail. Servicii de e-mail anonim precum ProtonMail sunt permise, asta dacă chiar devii capricios din cauza asta.
 • Potrivit secțiunii 10, practicile Surfershark privind confidențialitatea intră sub incidența prevederilor legii Insulelor Virgine Britanice, o jurisdicție populară privind abordarea sa favorabilă în ceea ce privește confidențialitatea.

Cea mai importantă concluzie este aceea că Surfshark menține o politică strictă privind logourile, ceea ce înseamnă că ei nu stochează informații despre căutările tale pe web prin serviciul lor.

Acesta include adrese IP, identificatori de conexiune, istoricul de căutări etc. Cu alte cuvinte, orice ar putea duce către identitatea ta.

Chiar dacă Surfshark va fi vreodată obligat să divulge informații către guvernul Insulelor Virgine Britanice (ceea ce e puțin probabil), ei nu vor avea ce să divulge deoarece nu există înregistrări privind traficul clienților săi.

Deci, confidențialitatea: ✔️

Dar cum e cu performanța?

Viteza și locațiile

Potrivit website-ului lor, Surfshark operează 1000+ servere în peste 60 de țări. De reținut este faptul că, deși toate serverele suntfizice, unele locații sunt virtuale

de exemplu, dacă dorești să te conectezi din Albania sau Chile, vei obține un IP local, dar serverul care se ocupă de conexiunea ta ar putea să fie localizat în Germania sau Columbia, respectiv.

Acest lucru nu influențează viteza și confidențialitatea ta, dar s-ar putea să vezi conținut online într-o limbă necunoscută dacă folosești astfel de locații virtuale.

Oricum, deși nu este nimic remarcabil ca un VPN modern să ofere sute de servere în zeci de țări, trebuie să investigăm dacă Surfshark întrunește standardele.

Deci, cum este cu viteza?

Pentru a răspunde la această întrebare aparent simplă, nu este nici pe departe suficient să pornești VPN-ul și să realizezi un test de viteză într-o locație la întâmplare.

Atunci când am testat conectivitatea VPN, am măsurat viteza din fiecare locație disponibilă, în fiecare caz folosind 2 instrumente independente (SpeedTest și Fast.com), realizând până la 5 încercări de fiecare.

Viteza conexiunii noastre de bază (fără VPN) are o medie de 50Mb/s cu SpeedTest și 40Mb/s cu Fast.com.

Iată câteva rezultate pentru cele mai populare locații folosind Surfshark:

Surfshark speed

Potrivit rezultatelor noastre, viteza de conectare în jurul lumii are o medie de 30Mb/s cu SpeedTest și 20Mb/s cu Fast.com – ceea ce este un rezultat solid pentru un VPN mare.

În majoritatea locațiilor importante, viteza lui Surfshark a fost atât de apropiată de maximul nostru (fără VPN) încât nu am putut sesiza nicio diferență, chiar și atunci când am folosit programe de testare specializate.

Reține totuși că viteza ta specifică va varia în funcție de mai mulți parametri, inclusiv locația, furnizorul de internet, precum și momentul din zi și ziua din săptămână –

Cu toate acestea, teste de acest gen tot sunt capabile să ofere un reper destul de clar, precum și posibilitatea de a face o comparație între locații.

În continuare: cât de bun este Surfshark în a ocoli restricțiile bazate pe locație?

Deblocare și streaming

Pe lângă testele de viteză ample, am verificat dacă un VPN îți permite să folosești servicii de streaming populare precum Netflix din fiecare locație a serverelor.

Testele noastre au arătat că, în urma serviciului strict de filtrare a celor de la Netflix din ianuarie 2020, serviciul de streaming este disponibil în cele mai importante locații Surfshark, inclusiv în SUA, Anglia, Singapore și Uniunea Europeană:

Surfshark + Netflix

În celălalte locații prin Surfshark VPN, vei putea deschide aplicația Netflix sau website-ul, dar nu vei putea să rulezi niciun videoclip.

În majoritatea cazurilor, totuși, vei avea nevoie doar de versiunea pentru SUA a lui Netflix, deoarece conține cea mai variată selecție de filme și seriale.

***

Cât despre țările restrictive (mai de seamă China, dar și Turcia, Rusia și Singapore), Surfshark are câțiva ași în mânecă:

 • No Borders mode, (modul fără granițe) disponibil ca un comutator în setările aplicației; acesta activează în mod automat o listă specială de servere concepute special pentru a funcționa în cadrul restricționărilor guvernamentale.
 • Interfață VPN deschisă (Windows) sau IKEv2 (MacOS) care permite conectarea prin intermediului serverelor Surfshark în țări cu cenzură pe internet.
 • Protocol Shadowsocks pentru a ocoli Marele Firewall din China, în special; Shadowsocks este un proxy, astfel că nu îți criptează traficul, dar dacă ești interesat doar de a accesa conținut, acesta este o opțiune viabilă în cazul în care nimic altceva nu funcționează.

În general, deși nu este posibil să anticipezi dacă un VPN va funcționa în toate locațiile dintr-o țară precum China, chiar dacă funcționează într-un oraș anume, Surfshark îți oferă un set cuprinzător de instrumente pentru a-ți maximiza șansele de succes.

În orice caz, îți recomandăm să configurezi toate variantele de mai sus înainte de a alege China, deoarece până și website-urile oficiale a multor furnizori VPN sunt blocate cu regularitate în Regatul Mijlociu.

***

În regulă, acum că ne-am asigurat că Surfshark bifează toate aspectele privind viteza, securitatea, confidențialitatea și credibilitatea, ultimul aspect de luat în calcul sunt banii:

Prețuri și rambursări

Deși Surfshark pare să lucreze din greu pe toate planurile importante pentru un serviciu VPN, cel mai puternic atu este cu siguranță prețul.

Cum de știm asta?

Simplu, urmărim cu regularitate dinamica prețurilor VPN de pe piață. O imagine valorează cât o mie de cuvinte, deci iată un grafic mic pe care l-am conceput, care arată prețurile celor mai ieftine planuri ale celor mai populare servicii VPN:

Surfshark pricing

Într-adevăr, Surfshark pare să se distanțeze în mod considerabil de competitorii săi când vine vorba de prețuri…

Acesta îi surclasează până și pe acei competitori care oferă un plan pe 3 ani, în timp ce oferta sa cea mai ieftină este pentru un ciclu de plată pentru 2 ani, ceea ce înseamnă că trebuie să plătești în avans și mai puțin, pentru un preț mai mic pe lună.

Probabil că acum te gândești:

Are sens să plătesc pentru 2 sau 3 ani în avans pentru un serviciu pe care nu l-am încercat?!

Ai dreptate. Din păcate, VPN-urile nu oferă perioade gratuite de încercare, dar tot poți încerca un serviciu precum Surfshark fără riscuri.

Iată cum funcționează garanția lor privind returnarea banilor în 30 de zile:

 1. Autentifică-te în contul tău Surfshark și fă clic pe butonul albastru de chat din colțul din dreapta jos.
 2. Scrie ceva și apasă „Enter”, vei vedea unele sugestii de la Biblioteca de cunoștințe, precum și un buton de „Live chat”. Fă clic pe el.
 3. Trimite un mesaj către echipa de asistență în care să precizezi faptul că dorești să îți anulezi contul în baza garanției de returnare a banilor în 30 de zile.

(și da, am obținut o rambursare integrală pentru anularea unui cont folosit pentru testele noastre)

Chiar dacă nu vei oferi un motiv specific pentru renunțarea la Surfshark, reprezentantul echipei de asistență va încerca probabil să te convingă să rămâi, este de datoria lor, până la urmă 🦸

Trebuie doar să subliniezi faptul că dorești ca contul tău să fie închis și rambursat, atâta vreme cât nu are mai mult de o lună, echipa de asistență va da curs solicitării tale.

Așteaptă-te la un interval de 5-7 zile lucrătoare până când banii vor intra în contul tău. Gata!

Având în vedere lucrurile pe care le-am aflat despre Surfshark până acum, este puțin probabil să ai nevoie să folosești serviciul de rambursare, dar este bine de știut că ai această variantă, nu-i așa?

Că tot veni vorba de variante: iată un truc mic pentru aceia care doresc să încerce Surfshark:

BONUS: cupon Surfshark

Știai că, ai posibilitatea de a obține un târg mai bun cu Surfshark folosind un cod special?

Îți amintești că am precizat mai devreme că planul pe 2 ani de la Surfshark este mai ieftin decât varianta pe 3 ani de la alți furnizori VPN?

Ei bine, nu se știe cu precizie dacă Surfshark are un plan pe 2.25 ani (27 luni), dar da, este chiar mai ieftin!

Urmează acești pași pentru a debloca obțiunea:

 1. Pentru a începe, accesează pagina oficială de comandă Surfshark prin apăsarea butonului de mai jos (linkul direct se va deschide într-o fereastră nouă):

  Obține o reducere de 83% la Surfshark

 2. Imediat sub cele trei planuri de plată, fă clic pe tab-ul mic verde în care scrie „coupon applied”.
 3. Apoi se va deschide un câmp, care îți va arăta cuponul activ în acest moment. Șterge câmpul și introdu acest cod:

  CYBERWEEK19
 4. Apasă pe „Apply”, și apoi vei vedea cum prețul se schimbă: planul pe 24 de luni va deveni un plan pe 24+3 de luni la un preț și mai bun.

Desigur, reducerea suplimentară nu este atât de mare, dar deh, orice reducere este mai bună decât niciuna 💸

Ok, am terminat cu asta, a venit momentul pentru concluzia finală:

Verdictul nostru + Recenziile utilizatorilor

Încălcări ale securității, agenți malware, filtre de conținut, restricții guvernamentale, anunțuri targetate în baza informațiilor tale cu caracter personal…

Este Surfshark VPN un aliat de nădejde cu care să navighezi prin apele tulburi ale internetului modern?

În baza cercetărilor noastre prezentate în acest ghid, Surfshark este cu siguranță un serviciu VPN de înaltă calitate care este cel puțin la fel de bun precum alternativele:

 • Securitate de înaltă calitate folosind cele mai noi tehnologii de criptare și instrumente precum MultiHop și modul Camouflage,
 • Protecția confidențialității bazată pe o politică strică de no-logging, susținută de compania din Insulele Virgine Britanice, o juridicție faimoasă pentru regulile sale privind confidențialitatea,
 • O paletă extinsă de locații (60+) cu viteze destul de impresionante pentru ca tu să nu simți niciun disconfort în timpul navigării sau streamingului prin VPN,
 • Posibilități de deblocare decente pentru servicii de streaming ca Netflix, precum și pentru zone cu cenzură pe internet,

Dar asta nu este imaginea completă:

– cel mai important, Surfshark costă de 2-3 ori mai puțin decât serviciile oricărui alt VPN cunoscut.

O politică de rambursare de 30 de zile (verificată de noi, pe un cont real) face ca întregul pachet să fie și mai atractiv, eliminând orice risc utilizând Surfshark.

Concluzia?

Surfshark oferă toate beneficiile unui VPN grozav la un cost mult mai scăzut. Dacă nu există nicio diferență concretă cu alte servicii VPN cunoscute, atunci de ce să plătești mai mult când poți obține un preț mai mic cu Surfshark?

🤷‍

(Dacă vrei să încerci Surfshark, asigură-te că arunci o privire și peste instrucțiunile noastre pas cu pas pentru a obține un târg și mai avantajos în secțiunea anterioară)

***

Mai ai întrebări despre Surfshark? Sau poate că ai încercat deja acest VPN și ai vrea să împărtășești experiența ta? Lasă-ne o recenzie sau alătură-te discuției în căsuța de comentarii de mai jos!

Nu ai găsit ce căutai? Întreabă-ne!
🤓
Am nevoie de mai multe informații despre Surfshark
🤨
Mai am o întrebare despre Surfshark
🤔
Nu știu dacă Surfshark este ceea ce am nevoie
🙄
Altceva...

Haide să discutăm

1 comment

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați să pun pe OFF Auto-renewal din meniul Subscription, care acum este ON. Nu știu dacă peste 2 ani și 3 luni mai vreau să reînnoiesc abonamentul și oricum, sigur nu vreau să plătesc 108,55 Euro pentru un abonament de 1 an.
Vă mulțumesc!