☑︎ sist oppdatert: juni 2024

I dag er Fiverr sannsynligvis verdens største markedsplass for tjenester over internett. Du har kanskje hørt at noen ikke er helt fornøyd med deres opplevelse av plattformen.

Det høres litt ut som et paradoks:

– selv om det er den mest populære nettsiden for frilanstjenester, så passer ikke Fiverr for alle.

For å få mest mulig ut av denne plattformen, så er det et par ting du bør vite – uavhengig av om du tenker å kjøpe eller selge tjenester.

I denne guiden har vi samlet alle våre undersøkelser og erfaringer med Fiverr (vi har brukt tjenesten siden 2012) for å gi deg svar på de viktigste spørsmålene:

 • 🦄Hva skiller Fiverr fra andre plattformer?
 • 🛒Er Fiverr bra for kjøpere og i hvilke tilfeller?
 • 💵Som frilanser, – bør du velge Fiverr?
 • 😎Hva er den største fordelen med plattformen?

Et hint om den siste der – nei, det er ikke prisen!

I slutten av denne guiden vil vi også dele en kupongkode som gir deg 10% rabatt på ditt første Fiverr kjøp (dersom du bestemmer deg for å prøve ut denne plattformen).

…Ah, en ting til før vi starter: “Fiverr” skrives med to «r» (for ingen spesiell grunn, bare en idè fra grunnleggerne), men dersom du søker etter fiverrr eller fiver eller til og med fivver for å komme hit – så snakker vi om det samme selskapet.

Alright, la oss starte:

Hva er Fiverr? Hovedforskjeller vs andre plattformer

Som vi hintet til tidligere er ikke Fiverr en ordinær markedsplass for frilansere. Så for å kunne bruke Fiverr effektivt, må vi først forstå hvordan den virker og hvorfor den er annerledes.

Som en oppvarming, noen fakta som viser størrelsen og omfanget av Fiverr`s plattform:

Hva er Fiverr? 3 fakta om plattformen

Ganske imponerende! Noe som er enda mer interessant er at Fiverr har vokst så store på grunn av bare tre ideer; de høres ut som selvfølgeligheter i dag, men de var ganske unike i 2010:

 • “Tjenester som et produkt” – en ny tilnærming til standardisering av filansertjenester, inkludert pris, omfang, og varigheten på arbeidet. Kjøpere ble fort glad i måten Fiverr gjorde livet deres enklere.
 • Standardisering gjorde at modellen ble endret til at jobb kommer til frilansere , istedenfor at frilansere søker på jobber. Med andre ord, kjøpere er oppfordret til å finne det de trenger ved å utforske Fiverr’s store katalog ved hjelp av sofistikerte filtre.
 • Det er praktisk talt ingen begrensninger på typer oppdrag og tjenester som kan tilbys på plattformen – fra design av logo og skrive en e-bok, til innspilling av din tekst med Trumps stemme – så lenge det er lovlig og kan leveres over internett, så finner du det på Fiverr.

Alt dette har gjort at Fiverr tilbyr uslåelige priser – faktisk kommer navnet på plattformen av at hver tjeneste kostet akkurat $5 det første året etter at plattformen ble startet:

Fiverr beta

Den første versjonen av Fiverr (2010). Kilde: archive.org

Naturligvis er det ikke realistisk å prise alle mulige tjenester til $5, og forvente bra kvalitet – så Fiverr har utviklet seg siden oppstarten:

 • Kravet til prisen på $5 ble sluppet litt opp, for å lage plass til bedre og mer varierende typer tilbud. Frilansere kan nå ta mer betalt for mer omfattende tjenester, men effektivitet og lave priser er fortsatt en prioritet.
 • For å ta det et steg videre ble Fiverr Pro introdusert med en samling av de beste frilansere, håndplukket og verifisert av Fiverr-ansatte (mer om det – i følgende avsnitt).

Hovedprinsippene til Fiverr er uavhengig av dette, som vi nevnte tidligere, fortsatt de samme i dag – standardisering av tjenester, oppfordre deg til å oppdage, og opprettholde stor variasjon.

Du kan kanskje gjette hvordan det påvirker kjøpere?

Hvordan KJØPE på Fiverr

(Psst!.. dersom du er en frilanser som kun er ute etter å tilby tjenester på Fiverr, så kan du hoppe over til delen som handler om selgere)

Hovedbekymringen for nye kjøpere på Fiverr er naturligvis sjansen for å motta resultater av lav kvalitet for pengene.

La oss se på måter du kan minimere denne risikoen.

I hovedsak skal vi fokusere på Fiverr`s standardprosess (= “tjeneste som et produkt”) som ble beskrevet i forrige avsnitt. La oss starte med søket:

1. Bruk filtre smart

Dersom du er ute etter en ganske standard tjeneste (som å skrive en artikkel eller designe en logo) kan du starte enkelt med de forhåndsinnstilte kategoriene som du finner øverst på forsiden (1a);

…dersom kategoriene i menyen er for generelle for deg – med andre ord om du trenger noe mer spesifikt/eksotisk – da er søkefeltet som er like ved logoen det perfekte stedet å starte (1b).

Uansett vil du i begge tilfeller normalt sett få en lang liste med tusenvis av tilgjengelige tjenesteleverandører, sortert etter «relevanse»:

Fiverr search

Ser ut som et litt vagt sorteringskriterie, er du ikke enig? 🤔 La oss se om vi kan gjøre det bedre.

For å få litt orden på overfloden av mennesker som er ivrige etter å jobbe for deg, vil vi bruke filtrene på toppen av søkeresultatet for å sortere ned til et volum som er lettere å håndtere:

 • Det aller viktigste filteret er “Service Options” (2a): det viser tilgjengelige spesialiseringer og ekstratjenester for ditt type prosjekt. For eksempel om du har søkt etter ”skrive en artikkel” vil Service Options-filteret inneholde ting som typer av tekst, språk, og skrivestil. Service Options-filteret alene vil vanligvis hjelpe deg med å skalere ned resultatene minst en tiendel.
 • Det nest nyttigste filteret er “Seller Details” (2b), fordi det lar deg velge selgernivå. Det er fire nivåer i Fiverr’s selgerhierarki: Level 1 og 2, Top Rated, og så alle andre (nye og inaktive selgere). Å komme seg til et høyere nivå krever jevn kvalitet og gode anmeldelser, så slike selgere pleier også å ta litt mer betalt for tjenestene. For optimale resultater anbefaler vi å fokusere på Level 2 i starten – dette bør gi deg nok alternativer av høy kvalitet.
 • Vi anbefaler at du holder “Budget” (2c) filteret tomt så du ikke begrenser alternativene dine for tidlig – om du ikke spesifikt er ute etter det absolutt billigste alternativet, i så tilfellet er å minimalisere risikoen for dårlig kvalitet ikke passende med din strategi…
 • Filteret “Delivery Time” (2d) kan være nyttig dersom du trenger at jobben blir gjort ASAP. Forvent å se høyere priser for levering innen 24-timer og 3-dager!

2. Ikke sammenlign priser i søkeresultatene

Selv om Fiverr handler om standardiserte tjenester, er det umulig å gjøre alt helt identisk – selgere kan fritt definere nøyaktig hva som er inkludert i tilbudene deres.For å komplisere det videre kan et tilbud bestå av 2-3 forskjellige pakker:

For eksempel kan en frilanser som tilbyr å skrive et blogginnlegg gi en pris basert på en spesifikk tekstlengde (f.eks. 300 ord), men også inkludere flere ekstravalg i samme tilbud, f.eks. en lengre tekst på 500 ord, for en høyere pris.

Her er poenget: søkeresultatene vi diskuterte i forrige tips vil bare vise deg en enkelt pris. Hvilken pris er det, lurer du sikkert på?

Fiverr prices

Ja, det er prisen for basispakken (= billigste) for hvert enkelt tilbud.

Det er to problemer med denne situasjonen: først, basispakken er kanskje ikke det du trenger; og for det andre – hvert tilbud vil ha en ulik basispakke!

Konklusjon: ignorer prisene i søkeresultatet – les heller nøye gjennom 5-10 tilbud fra den korte listen du får etter du har lagt til alle filtrene (se tips #1).

er vi klare til å bestille?

Vent litt, det er en ting til vi anbefaler å gjøre før du starter å bruke penger:

3. Kontakt selgeren først

Velg 2-3 tilbud som ser lovende ut, og send hver av selgerne en personlig melding. Beskriv ditt prosjekt med noen ord, og spør et spørsmål eller to.

Observer hvor raskt selgeren svarer. Er svarene relevante og proffe?

Selv om du ikke har noen ekte spørsmål akkurat nå, finn på noe – måten selgeren svarer på vil fortelle deg mye mer enn et ferdigskrevet svar du mest sannsynlig får dersom du ikke spør om noe.

Dersom du vil ha bra kvalitet for pengene, anbefaler vi at du ikke forhandler om prisene dersom det ikke er helt nødvendig:

 • For det første er Fiverr allerede så billig som du kan få det når det kommer til frilanstjenester. Det er en nedre grense for hva mennesker er villig til å tjene per time for tiden sin, og på grunn av den store konkurransen er Fiverr allerede veldig nær den grensen.
 • For det andre optimaliserer de fleste selgerne arbeidsflyten sin så de kan tilby konkurransedyktige priser, så dersom du pusher for rabatter vil de være veldig motivert til å gjøre det enkelt og bruke så lite tid som mulig på din bestilling – noe som er helt forståelig fra deres perspektiv.

De fleste selgere på Fiverr er verken late eller grådige – men enkel logikk antyder at du mest sannsynlig får dårligere resultater dersom du forsøker å drive ned prisen

…også verdt å nevne at denne strategien gjør det lite sannsynlig at selgeren har en positiv holdning til deg og ditt prosjekt 🤷

Putt deg i selgerens situasjon for et øyeblikk og respekter deres harde arbeid. Fiverr er allerede lagt opp slik at tilbudene er så konkurransedyktige som mulig.

Når du får svar på dine innledende meldinger bør det være ganske enkelt å gjøre et endelig valg. Etter det er det bare å opprette en bestilling, sette inn penger, og vente på resultatet.

Når vi snakker om resultatet:

4. Ikke vær redd for å be om endringer

De fleste Fiverr tilbudene inkluderer muligheten til minst 1-2 endringer – men selv om det ikke er nevnt i tilbudsdetaljene eller pakkebeskrivelsene, vil alle bra selgere være villig til å gjøre visse endringer dersom du bare spør.

Når du ber om endringer, vær vennlig, og husk at noen av problemene kan være fordi din opprinnelige oppgavebeskrivelse ikke var klar nok!

(Dersom du spør om noe du ganske enkelt glemte å inkludere i oppgavebeskrivelsen, legg igjen en liten bonus for ekstraarbeidet.)

…ja, alle vet at det er høflig å si «takk», men –

dersom selgeren var ekstra hjelpsom eller leverte bedre enn forventet, vis takknemlighet ved å legge igjen en positiv anmeldelse og en bonus

Dette er spesielt viktig dersom du planlegger å jobbe med den samme frilanseren i fremtiden – noe vi vil prate mer detaljert om her:

5. Vær strategisk og bygg relasjoner

“Men jeg tenker bare bruke Fiverr til denne ene tingen!” – tenker du kanskje.

Klart, dette kan være den ene gangen i livet ditt der du trenger en digital frilanstjeneste… Høres det litt urealistisk ut? Det er nok fordi det er det!

Når du har blitt vant til hvor enkelt det er å bruke Fiverr, og hvor mange muligheter det er der, så er sjansene store for at du oppdager at du vil sette ut mer arbeid til denne plattformen 🚀

Så enten du har løpende prosjekter, eller bare ønsker å få utført en enkelt tjeneste akkurat nå, så lønner det seg å være strategisk på Fiverr:

 • Start med et lite prosjekt for å teste tipsene over, og finn en frilanser som passer til dine krav og behov. Når du er komfortabel med å bruke Fiverr, er det tid for høyere volum og mer seriøse prosjekter!
 • Lagre dine favoritttilbud ved å bruke hjerteikonet; og når du har mer enn 5-6 favoritter kan det være en god ide å organisere dem i forskjellige lister under “Saved”-seksjonen i kontoen din (høyre side på toppen i menyen ved siden av profilbilde ditt).
 • Legg alltid igjen anmeldelser og vurderinger, og forsøk å løse eventuelle problemer direkte med selgeren før du legger igjen en negativ anmeldelse.

Forresten, visste du at selgere også kan legge igjen anmeldelser og vurderinger på kjøpere? Så det betyr – akkurat som i det virkelige livet – teller hver eneste interaksjon.

Vær høflig, tålmodig og nøyaktig som kjøper, og det hjelper deg med å skape gode forhold med nåværende og fremtidige selgere. Det vil også reflekteres positivt på kvaliteten av arbeidet du får uført!

Få jobben gjort med Fiverr ›

Så, hva om du vil legge ut en offentlig jobbforespørsel som kjøper, istedenfor å lete etter en frilanser på egenhånd? Her er noen andre metoder du kan bruke:

 • Bruk et hemmelig ord i jobbannonsen slik at du kan sortere ut de late som bare sender samme copy-paste tilbud til mange. Det kan være så enkelt som å be søkere å legge inn et spesifikt ord hvor som helst i meldingen de sender deg (f.eks. «absolutt» eller «crazy»).
 • Sett en realistisk pris som ikke er for lav. Dette vil vise at du er en seriøs kjøper, og du vil derfor tiltrekke deg bedre selgere. Uansett vil hver selger kunne legge inn sitt eget bud for prosjektet ditt, noe som garanterer at du får variasjon i tilbudene både over og under ditt budsjett.
 • Ignorer automatiske e-poster med “topptilbud” for din jobb – det kan se ut som om disse kandidatene er tilfeldig valgt, hovedsakelig basert på hvor raskt selgere svarer på din jobbannonse. Stol på din egen vurdering istedenfor algoritmer!

Når du har fått nok tilbud på jobbannonsen din, så følger du de samme strategiene vi har nevnt tidligere..

***

Hva om du vil maksimere sjansene dine for å få arbeid av høy kvalitet? Det er en mulighet til som du bør vite om:

Fiverr Pro – Er det verdt det?

Husker du vi diskuterte selgernivåene tidligere? Det finnes faktisk et nivå til som vi ikke har nevnt enda – det kalles Fiverr Pro.

For å bli en “Pro”, må selgere på Fiverr sende inn en spesialsøknad til ansatte på Fiverr, sammen med portfolio med tidligere arbeid; alle søknader blir manuelt gått igjennom og vurdert, og kun de beste 1% kommer gjennom vurderingsprosessen.

Fiverr Pro

På en måte er Fiverr Pro ganske likt Top Rated -nivået – men enda mer eksklusivt.

Men hva koster det? «Pro» høres alltid dyrt ut… Gir det mening å velge Fiverr Pro når det allerede er filtre for selgernivåer tilgjengelig i standard Fiverr søk?

Sant, Pro-tjenester er ofte mellom 2 og 4 ganger dyrere enn tilbudene som ikke er under Fiveerr Pro, så de er ikke spesielt billigere enn hva du kan finne på mer tradisjonelle plattformer som Upwork.

Her kommer konklusjonen:

Fiverr Pro er ikke en seperat plattform: samme markedsplass, samme brukerkontoer, alt er det samme – det er kun et annet selgernivå innen Fiverr-systemet (det høyeste).

For å understreke det så er det til og med en egen knapp for å bare vise Pro-tilbud når du bruker standardsøket på Fiverr!

Dette bringer oss til den største fordelen med Fiverr som en frilansplattform:

Fiverr, har du stor variasjon. Trenger du å få noe utført raskt og billig? Ikke noe problem. Er du ute etter høykvalitet og null risiko? Det finner du også her!

Med andre ord kan du mikse og matche ettersom hva som passer deg, velge både superbillig og de beste 1% – og alt imellom. Hvem annen plattform kan skryte av den graden av fleksibilitet?..

Når vi snakker om prosenter –

BONUS: 10% Fiverr Rabattkode

Uansett om du velger å prøve ut Fiverr eller ikke, er det fint å vite at det er en mulighet til å få din første bestilling 10% billigere, ikke sant?

…Merk at kodeordet her er “første” – for å understreke at rabattkoden under gjelder kun for nye kjøperkontoer:

 1. Klikk den store røde knappen under for å besøke Fiverr; nettsiden vil åpnes i ett vindu for å gjøre det lettere for deg:

  Få 10% rabatt på din første Fiverr-bestilling

 2. Naviger til tilbudet du ønsker å kjøpe, velg ønsket pakke og klikk på den grønne bestillingsknappen (dersom du har lest tipsene over har du allerede kontaktet selgeren 🤓).
 3. På den neste siden velger du ekstratjenester du eventuelt trenger, og klikker på «Order Now»-knappen til høyre (ja knappen virker litt forvirrende – men ikke stress, du vil ikke bli belastet enda).

  Fiverr coupon

 4. I ordreoppsummeringen på høyre side av skjermen vil du se et felt for promokode, klikk på det og klipp ut og lim inn følgende kode i feltet:

  GIVINGA10
 5. Klikk på den grå “Apply”-knappen, og se totalbeløpet på din bestilling bli 10% lavere. Du kan nå gjøre ferdig bestillingen med den nye rabatterte prisen.
 6. I den tidligere delene av guiden vår har vi lært hvordan man får mest ut av Fiverr – nå kan du også trikset for å redusere dine kostnader!

  ***

  Hva med den andre siden av markedsplassen? Er Fiverr fortsatt lukrativ for frilansere? La oss finne det ut:

  Hvordan SELGE på Fiverr

  (Igjen, dersom du er en kjøper av frilanstjenester, er ikke denne delen så relevant for deg – og du kan hoppe over til oppsummeringen!)

  Som med alt annet, er det lite sannsynlig at å starte i frilansverden med uforsiktighet vil være særlig lønnsomt;

  – dette kan gjelde spesielt når det kommer til Fiverr, på grunn av stor konkurranse og strenge regler for å kontrollere plattformen.

  Uansett er Fiverr uten tvil en av de beste stedene å starte for å tjene ekte penger på nett som en frilanser: den fokuserer på mikrotjenester som gjør at du kan eksprimentere raskt, og perfeksjonere dine tilbud hver eneste dag, mens systemet med selgernivåer gjør at livet ditt blir mye lettere etter at du har nådd et visst nivå av ferdigheter og har samlet tillitt på plattformen 📈

  For å gjenta – dette vil ikke være en lett og morsom reise, og du jobbe ekstra hardt i begynnelsen; men en månedlig deltidsinntekt på 10 000-20 000 kroner kan være verdt det.

  Basert på personlige erfaringer fra mange suksessfulle selgere på Fiverr, har vi samlet følgende tips for å hjelpe deg på din reise til toppen av Fiverr`s selgerhierarki:

  🔎 Finn en smal nisje når du starter: det er tusenvis av frilansere på Fiverr som tilbyr tjenester som «logo design» eller «skriv en artikkel» – så forsøk å ikke være for generell, hvertfall frem til du er blitt en toppselger!

  💼 Opprett en portfolio med tilbud: istedenfor å legge alle eggene i samme kurv, sett opp så mange tilbud som mulig. Bruk det raske tempoet på Fiverr til din fordel – bytt jevnlig ut det minst populæret tilbudet med noe nytt for å maksimere flyten av jobber.

  🎯 Optimale valg av tittel, bilde og beskrivelse på tilbudene: inkluder relevante søkeord (men ikke overdriv), og bruk fine bilder som skiller seg ut når det gjelder kvalitet og evne til å fange oppmerksomheten.

  💰 Konkurrere på pris for å bygge portfolio: 5-stjerners rangering og positive anmeldelser er viktig for synligheten din på Fiverr – for å få noen så raskt som mulig kan du forsøke å sette ned prisene en liten periode for å investere i å bygge opp profilen din for fremtiden.

  💌 Vis hver kjøper at du bryr deg: selv en enkelt dårlig anmeldelse eller rangering kan nullstille reisen til de høye selgernivåene. Behandle hver kjøper med respekt, og gjør det du kan for å levere høy kvalitet til avtalt tid (ja, det høres ut som en selvfølge, men det er overraskende mange selgere på Fiverr som ikke følger dette rådet)

  🚀 Strategisk overlevering: noen ganger handler det bare om å sette riktige forventninger – med andre ord, dine kunder vil være mer fornøyd dersom du gir et moderat løfte og leverer på det, istedenfor å love mye og ikke levere.

  📊 Følg din selgerstatistikk! Det er vanskelig å overvurdere viktigheten av responstid og on-time levering – Level 1 og Level 2 selgere kommer i disse kategoriene automatisk på grunn av Fiverr`s algoritmer som er basert på denne statistikken.

  🕗 Unngå stress ved å ta pauser. Men, dersom du planlegger en ferie, eller ønsker en time-out, ikke glem å aktivere out-of-office modusen på din Fiverr-konto for å unngå at meldinger fra frustrerte kjøpere hoper seg opp i innboksen din.

  📚 Ta kurs for å tjene mer tillitt og øk synligheten på din profil. Visste du at det er et helt bibliotek av professjonelle kurs på Fiverr som gjør at du kan tjene merker som vises på selgerprofilen din? Vel, nå vet du det.

  For å oppsummere – tenk langsiktig, vær original, lever bestillinger i tide, og overgå dine kunders forventninger – det kan hjelpe selv nybegynnere med å nå de høyeste selgernivåene på Fiverr.

  Og når du har kommet til Level 2 (eller enda bedre – blitt en «Top Rated»-selger eller Fiverr Pro), så kan plattformen lett være din hovedinntektskilde.

  Vår dom: Få mest ut av Fiverr

  Fiverr har kommet langt siden oppstarten, fra en tilfeldig samling av rare tjenester folk ville tilby for $5. Nå, 2024 – en av verdens største markedsplasser for frilanstjenester på internett!

  – Så, hva er hovedfordelene med Fiverr sammenlignet med andre plattformer?

  Det utrolige utvalget av muligheter for alle typer budsjetter! Som kjøper kan du finne alle tenkelige tjenester på Fiverr, med priser fra de billigste kuppene til premiumtilbud.

  – Hvem bør bruke denne markedsplassen til å kjøpe tjenester?

  Fiverr kan være spesielt nyttig dersom du trenger fleksibilitet, variasjon, åpenhet, og naturligvis bekvemmelighet når det kommer til frilanstjenester!

  – Hvordan bør jeg bruke Fiverr som en kjøper av tjenester?

  Bruk filtreaktivt, vær forsiktig når du sammenligner tilbud, kontakt selgere før du bestiller, behandle den andre parten med respekt, og bygg positive langsiktige relasjoner med de beste frilanserne.

  (Dersom du bestemmer deg for å prøve ut Fiverr, ikke glem rabattkoden for 10% rabatt på ditt første kjøp – steg for steg guide er tilgjengelig i denne delen av guiden)

  – Hvordan gjøre suksess som selger på Fiverr?

  Ditt mål bør være å komme til høyere selgernivåer så raskt som mulig: lag en portfolio med tilbud i nisjer, og sikre at dine tjenester har en høy kvalitet, mens du samtidig holder statistikken positiv.

  ***

  Er du fortsatt usikker på om Fiverr er den riktige plattformen for dine behov? Har du noe å legge til i våre analyser? Vil du bare dele dine erfaringer med Fiverr? Gå til kommentarfeltet under!

Diskuter saken!