Știu situația: îți dorești propriul site web, dar exista ATÂT DE MULTE opțiuni de webhosting încât decizia pare imposibilă: pe care să-l aleg?!

Dacă citești asta probabil ai auzit deja de Hostinger, o companie și domeniu web care oferă prețuri considerabil mai mici decât concurența. În această prezentare detaliată, ne vom uita cu lupa la compania Hostinger și vom răspunde următoarelor întrebări:

 • 🏆Dai întâietate lui Hostinger sau concurenței?
 • 🔍Care din planurile lor de găzduire este cel mai potrivit?
 • 🔨De creatorul de site ce spui – merită încercat?
 • 💰Ai putea obține cont Hostinger într-un mod mai convenabil?

În primul rând, vom examina pe scurt povestea și trecutul companiei pentru a înțelege dacă este una de încredere. Vom prezenta apoi mai multe detalii despre serviciile oferite, iar la final vom încheia cu un verdict și vom răspunde la întrebările formulate mai sus.

A! și la sfârșitul acestei recenzii voi dezvălui un cod promoțional exclusiv care îți va permite să economisești încă 5% din comanda ta Hostinger, pe lângă toate reducerile și ofertele speciale de pe site-ul lor. Fain!

Povestea Hostinger

Ca să îți faci o idee exact cât de mare este Hostinger, hai să ne uitam la cifre: compania are în prezent aproape 30 de milioane de clienți nu numai în SUA, Marea Britanie, India și Indonezia, dar și în alte 170 de țări (ceea ce înseamnă în aproape toate țările din lume!)

Și nu da semne că s-ar opri aici: conform datelor, Hostinger se extinde la o rată de 1 client la fiecare 5 secunde.

Totuși, după cum te poți aștepta, Hostinger nu a fost întotdeauna gigantul internațional de azi. În 2004, compania a început modest sub numele de „Hosting Media”, în Lituania, o țară mică dar cu o dezvoltare rapidă, situată în nord-estul Uniunii Europene.

Fondatorii companiei Hostinger nu au vrut să fie ca alții și să creeze doar un alt serviciu de găzduire- au bazat noua companie pe o idee inovatoare:

Oamenii nu vor să plătească pentru serviciile noastre de marketing, ci doar pentru găzduire, care ar trebui sa fie simplă, de încredere, și cât mai ieftină posibil.

Chiar și după multi ani, acest principiu rămâne baza după care Hostinger se ghidează: cea de a oferi servicii de înaltă calitate pentru un preț aproape inexistent.

Cu toate acestea, te-ai putea întreba cum reușește Hostinger să fie atât de competitiv. Concret, cum face să mențină prețurile scăzute, dar și să păstreze o calitate înaltă a serviciilor? Voi explica asta imediat, dar mai întâi hai să ne uităm la produs în sine:

Care pachet de găzduire este potrivit pentru tine?

Există câteva tipuri diferite de găzduire pe site-ul oficial al companiei Hostinger, fiecare având multiple planuri de tarifare. Acest lucru face alegerea dificila, având în vedere că există, de asemenea, diverse servicii suplimentare iar unele sunt incluse gratuit, în funcție de pachet.

Deci, să ne apucam de treabă și să încercăm să înțelegem care sunt componentele esențiale ale găzduirii web – asta ne va ajuta să limităm opțiunile pentru a ajunge la concluzia finală.

Vom examina fiecare din cele 3 tipuri de găzduire web oferite de Hostinger, dar mai întâi, uită-te la acest tabel. Acesta sintetizează diferențele cele mai importante dintre tipurile de găzduire web și prezintă cele mai frecvente utilizări:

Găzduire web partajată Găzduire web Business Găzduire VPS
Ușurinta de utilizare Ușor Ușor/Mediu Mediu/Dificil
Pentru cine? Persoane fizice și firme mici Firme medii si mari Dezvoltator web si programatori
Nivel de control Caracteristici standard Caracteristici extinse Complet
Performanță Suficientă pentru siteuri mici și medii Performanță înaltă pentru siteuri mai mari și proiecte online De la medie la înaltă, în funcție de plan
Posibilitate de dezvoltare Rigid: trebuie să alegi un alt plan de gțăzduire Flexibil: poți adăuga mai multe resurse din mers Foarte flexibil: control amănunțit asupra resurselor
Preț Ieftin Median Flexibil

Cred că diferențele dintre cele 3 tipuri de găzduire web oferite de Hostinger sunt destul de evidente în acest tabel, dar vom oferi mai multe explicații, mai jos.

Totuși, înainte să intrăm în detalii, trebuie să înțelegem un concept cheie: serverul. Acesta este pur și simplu un calculator specializat care stochează siteuri web și le afișează online vizitatorilor.

Orice găzduire web este o colecție de servere, calculatoare puternice, care sunt optimizate a rămâne conectate la rețea 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 zile pe an, și să afișeze siteul tău oricui care îi introduce adresa în browser.

Deci, serverele sunt, la baza, principala componentă a oricărui serviciu de găzduire și pot fi utilizate în fel și chip, în funcție de cerințele și bugetul clientului. Aici intră cele trei tipuri de găzduire:

 • Găzduirea partajată este o versiune de bază pentru începători sau oricine dorește să-și testeze proiectele online cu cheltuieli minime. Se numește ”partajată”, deoarece fiecare server deține sute sau chiar mii de site-uri web de la diverși clienți.

  Asta înseamnă că resursele unui singur server sunt utilizate simultan de multe site-uri – suficient pentru site-urile web cu trafic moderat, dar care poate afecta drastic performanța site-urilor mai mari.

  Aspectul pozitiv este că serviciul de găzduire partajată este foarte ieftin și ușor de utilizat. Acest lucru îl face ideal pentru persoane fizice și firme mici, care sunt la început de drum în universul online.

 • Găzduirea business (cloud) este un serviciu mai avansat, potrivit pentru site-uri mai mari, care se așteaptă să aibă un trafic zilnic mediu sau mare (de câteva mii de utilizatori zilnici sau chiar mai mult).

  Serviciul de găzduire business oferit de Hostinger folosește tehnologiile Cloud – resursele computerului tău nu sunt conectate unui anumit server fizic. Acestea sunt răspândite pe mai multe aparate, ceea ce garantează o stabilitate și rezistență mai bune.

  Asta înseamnă și că resursele tale de găzduire web sunt separate de toate celelalte site-uri, aspect ce duce la o performanță generală mai bună când compari cu serviciul de găzduire partajat.

  Bineînțeles că toate aceste beneficii costă – serviciul de găzduire business este considerabil mai scump, pachetul cel mai ieftin („Startup” la 13.75 EUR pe lună) fiind de două ori mai mult decât cel mai scump pachet de servicii partajate de găzduire („Business” la 2.89 EUR pe lună). Apropo, mi se pare că denumirea e cam neclară – dar măcar acum știm la ce să ne așteptam. :)

 • Găzduirea VPS este pachetul cea mai flexibil, dar și cel mai puțin ușor de utilizat din cele oferite de Hostinger. Este vorba de „Virtual Private Server” (server privat virtual), care este un singur server fizic ce rulează mai multe medii individuale ce nu interacționează de loc unele cu altele. Este ca și cum ai avea propriul tău server, numai că este o așa-zisă mașină „virtuală”.

  Configurarea asta oferă flexibilitate maximă: poți face aproape tot ce vrei cu serverul virtual deoarece ai control la nivel de administrator pe întregul sistem.

  Toate astea par distractive până când îți dai seama că nu primești un panou de control ușor de folosit în pachetul de găzduire VPS. Deci, trebuie să configurezi tu fiecare parte a serverului virtual.

  De asta pachetul VPS este în același timp extrem de util profesioniștilor (programatorilor și dezvoltatorilor web) dar complet inutil pentru oricine altcineva.

Având în vedere caracteristicile fiecărui tip de găzduire, cred că, probabil, ar trebui să alegi pachetul partajat. De ce? Pentru că dacă ai avea o afacere mare sau o companie de dezvoltare web, ai ști deja tot ce am menționat în secțiunile anterioare.

Lăsând asta la o parte, hai sa ne imaginam ca ai avea nevoie de găzduire de baza, și hai sa vedem care dintre cele trei planuri partajate oferite de Hostinger, este cea mai bună alegere.

Pe pagina Hostinger de găzduire partajată poți vedea trei oferte: pachetul unic, cu un preț de la 0,80 EUR pe lună, pachetul Premium, la prețul de 1.69 EUR pe lună și planul Business, la 2.89 EUR pe lună. Cred că este important să înțelegem că acestea sunt promoții speciale:

 • Poți obține aceste prețuri dacă comanzi un pachet pe o durata de 48 de luni, pe perioade mai mici costând ceva mai mult (după părerea mea, un pachet pe 12 luni oferă de obicei, suficient timp de decizie dacă ai într-adevăr nevoie de un site web și sa-ți testezi proiectul online).
 • Aceste prețuri sunt valabile pe durata pachetului comandat, apoi serviciul de găzduire va fi prelungit la un tarif normal.

Ca să clarific, aceste practici sunt comune în rândul furnizorilor de găzduire, deci Hostinger nu ascunde nimic în privința asta.

Toate cele 3 pachetele includ tot ce ai nevoie pentru un început ușor, software și hardware optimizat, deci ne vom concentra doar asupra diferențelor.

Single Premium Business
Numar de domenii 1
Conturi email 1
SSL gratuit inclus? yes
Copii de rezervă săptămânale zilnice
Putere de procesare 1x 2x 4x
Domeniu gratis? da da

Pachetul Single are prea puține de oferit și o putere de calcul suficientă doar pentru cele mai mici site-uri web, în timp ce pachetul Business adaugă foarte puține beneficii comparativ cu Premium, și este și de două ori mai scump.

Pe scurt, pachetul Premium este cel mai echilibrat din punct de vedere al ofertei, și este și cel mai ieftin pachet cu un domeniu gratuit inclus.

În plus, este cel mai ieftin pachet care oferă copii de rezervă automate – și sigur vei simți cât de utilă este funcția asta prima oara când ceva nu merge bine nu site-ul tău :).

În concluzie, pentru majoritatea persoanelor fizice și firmelor mici și mijlocii, pachetul Premium Partajat de la Hostinger este alegerea cea mai potrivită. În ultima parte a analizei noastre îți voi oferi un cod promoțional exclusiv pentru o reducere suplimentară pentru acest pachet, asa că stai pe fază!

Impresiile noastre după ce am utilizat Hostinger

În scopul acestei expuneri am achiziționat și testat pachetul de găzduire Premium al Hostinger, iar acum vom detalia experiența noastră cu cititorii acestui ghid.

Când finalizezi comanda, vei avea acces la panoul de administrare – acesta este locul unde îți vei putea administra contul de găzduire web.

Hostinger oferă un panou de administrare personalizat, creat de dezvoltatorii web ai companiei. Ni s-a părut destul de ușor de utilizat și înțeles, în comparație cu alternativele utilizate pe scară largă, cum ar fi cPanel sau Plesk.

Elementele de care ai nevoie sunt reprezentate prin casete cu imagini, organizate în grupuri care te ajută să găsești mai repede diversele servicii. De asemenea, poți utiliza bara de căutare din partea de sus pentru a avea acces mai ușor la ceea ce vrei.

Dacă achiziționezi și un domeniu împreună cu găzduirea web (mai jos îți voi arăta cum să îl obții gratuit), acesta va fi activat automat după o scurtă perioadă de timp și apoi vei putea începe crearea siteului.

Ca să faci asta, poți utiliza programul de instalare automată ca să configurezi un sistem de gestionare al conținutului, cum ar fi WordPress – sau poți folosi constructorul de site web drag & drop oferit de Hostinger. Ambele opțiuni pot fi accesate din secțiunea Website a panoului administrativ de hosting.

După ce am testat constructorul drag-and-drop (pe care ei l-au numit Zyro), concluzionez că nu merită sa-ți pierzi timpul cu el: șabloanele arată învechit, și uneori, devin aiurea când le folosești. Spre exemplu mie mi-a apărut asta după ce am activat:

Îți recomandam să instalezi WordPress (denumit și WP) în schimb, utilizând funcția de instalare automată menționată mai sus. Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi WP pentru primul tău site web:

 • WordPress este cea mai populară platformă de siteuri din lume, deci poți găsi oriunde pe Internet tone de tutoriale gratuite, ghiduri și sfaturi despre cum să-l folosești !
 • Poți obține mii de șabloane gratis din catalogul lor oficial (încearcă, de exemplu, Bento – este multifuncțional și ușor de personalizat).
 • Există, de asemenea, mii de extensii gratuite pentru WordPress, care îți permit să adaugi aproape orice funcționalitate pe care ți-o poți imagina site-ului tău, de la butoanele de distribuire pe media de socializare online, la formulare de contact, și la constructori de tip drag-and-drop.

În afară de produsul în sine, un alt aspect foarte important al oricărei oferte este serviciul de relații cu clienții pe care îl oferă. Hai să vedem cât de bine s-a descurcat Hostinger aici:

Serviciul relații cu clienții oferit de Hostinger

Poți cere ajutor de la echipa Hostinger în orice moment al zilei, 24 de ore din 24, prin intermediul chat-ului care se află în coltul din dreapta jos al panoului de administrare al găzduirii.

Pentru a testa calitatea serviciului, le-am pus întrebări pe chat-ul live: timpul de răspuns a fost foarte scurt (de obicei doar câteva secunde), iar reprezentantul Hostinger a fost întotdeauna prietenos, amabil și de încredere. Uneori folosesc și poze cu pisici ca să te relaxezi în timp ce aștepți răspunsul lor. :)

În afară de chat live, au și o bibliotecă gratuită cu articole utile despre toate produsele și serviciile Hostinger. Poți să o găsești făcând clic pe linkul „Ajutor” din meniul de sus al panoului administrativ al găzduirii. În plus, biblioteca conține și o listă cu întrebările cele mai frecvente – ai șanse mari să-ți poți rezolva problema acolo.

În general, Hostinger a reușit să depășească așteptările noastre în ceea ce privește calitatea serviciului cu clienții, mai ales că găzduirea oferită de ei este foarte accesibilă financiar. La companiile concurente, cu prețuri mai mari, am avut o experiență mult mai nasoală.

Argumente pro si contra Hostinger

Acum că am analizat produsele și serviciile companiei Hostinger, inclusiv cel de relații cu clienții, putem să rezumăm aspectele pozitive și negative. Vom încerca să fim cât mai obiectivi:

 • Raportul calitate-preț: prețuri foarte competitive pentru toate pachetele de găzduire; cum zice Hostinger: „plătești doar pentru găzduire, nu și pentru marketing”.
 • Oferte flexibile pentru orice tip de client: de la persoane fizice și firme mici (găzduire Partajată) la firme mari (găzduire Business) și programatori profesioniști (găzduire VPS).
 • Uptime garantat 99,9%: adică Hostinger promite că site-ul tău va fi online tot timpul. Cifra înseamnă un maxim de 44 minute de downtime pe lună, timp care conform testelor noastre este aproape inexistent.
 • Poți obține un nume de domeniu gratuit dacă alegi un pachet pe cel puțin 12 luni pentru găzduire.
 • Un panou administrativ de găzduire unic și ușor de folosit, creat de echipa Hostinger special pentru clienții companiei.
 • Ai posibilitatea să instalezi WordPress în doar câteva clicuri folosind funcția de Instalare Automată din panoul administrativ de găzduire.
 • O bibliotecă plină cu resurse educaționale despre cum să utilizezi produsele companiei Hostinger, disponibilă gratuit pentru toți clienții.
 • Suport de top de la o echipă amabilă, rapidă și care este gata să te ajute zi și noapte, cu problemele pe care le ai.
 • Un constructor de site mediocru cu șabloane învechite și câteva erori ocazionale atunci când treci de la un șablon la altul. Îți recomandăm să folosești WordPress.
 • Nu ai posibilitatea să accesezi serviciul de relații cu clienți prin telefon: este necesar să utilizezi funcția de chat live, email-ul sau formularul de contact

Înainte sa finalizăm această expunere cu o concluzie și un verdict (ar trebui să utilizezi Hostinger?), uite un ghid pas cu pas pentru un reducere la achiziția ta Hostinger –

Bonus: cod promotional Hostinger

Suntem foarte entuziasmați să îți arătăm cum să economisești și mai multi bani utilizând codul nostru exclusiv reducere. Urmează pașii următori pentru a obține o reducere suplimentară și binevenită la achiziția ta Hostinger.

Deoarece am concluzionat mai devreme că pachetul Partajat Premium pe 12 luni este alegerea cea mai rezonabilă în majoritatea cazurilor, îl vom folosi ca exemplu în acest ghid.

 1. Accesează pagina de găzduire partajată pe site-ul oficial Hostinger apăsând pe butonul de mai jos (se va deschide automat într-o fereastră nouă):

  Hostinger: obține 5% reducere suplimentară

 2. Sub secțiunea găzduire partajată Premium (adică opțiunea din mijloc), apasă pe „Începe”, butonul mare și rosu. Făcând asta vei ajunge la pagina de configurare.
 3. Dă clic pe pachetul pe 12 luni (acesta este cel mai ieftin pachet care îți oferă un nume de domeniu gratuit, deci nu merită să cumperi pachetul pe 3 luni).
 4. În secțiunea de domeniu care se află mai jos, introdu numele domeniului pe care îl dorești. S-ar putea să trebuiască să încerci de mai multe ori pană găsești unul disponibil.
 5. Deși este opțional, îți recomandăm să bifezi și caseta de selectare „Certificat SSL” – nu costă prea mult, și îți va face site-ul mai sigur și mai credibil. În plus dacă ai certificatul SSL, site-ul tău va afișa un lacăt verde în bara de adresă a browserului.
 6. Toate celelalte lucruri de pe pagina asta nu sunt necesare; bineînțeles le poți include, dar siteul va fi ok și fără. Acum cam așa ar trebui să arate pagina ta de configurare:

 7. Acum, uită-te în partea dreaptă a paginii pentru a găsi întrebarea „Ai un cod promoțional?” scrisă în gri deschis. Ar trebui să se afle deasupra sumei totale a comenzii. Când apeși pe linkul de lângă ea, va apărea o casetă nouă și goală. Introdu aici codul următor:

  special15
 8. După introducerea codului, apasă pe semnul plus din dreapta (ar trebui să își schimbe culoarea în violet). Vei vedea un mesaj confirmând aplicarea cu succes al codului din cupon, iar în comanda ta va apărea o nouă reducere.

 9. Felicitări! Tocmai ai economisit 5% în plus la achiziția ta Hostinger, făcând prețul final și mai atractiv.

Verdictul nostru și părerile utilizatorilor

După ce am examinat compania Hostinger din toate unghiurile posibile și după ce am folosit serviciile sale câtva timp, am tras concluzia că este o companie de găzduire de încredere: are un raport bun calitate-preț, este simplu și ușor de utilizat, și are un serviciu bun de relații cu clienții. Aceste componente sunt tot ce ai nevoie pentru a-ți crea și gestiona cu succes site-ul.

De asemenea, ți-am arătat mai sus cum poți economisi 5% în plus la comanda ta Hostinger, folosind codul nostru promoțional și exclusiv. Având în vedere că Hostinger oferă deja servicii destul de ieftine, reducerea nu pare prea mare dar cred că este un bonus binevenit, nu?

Despre afiliere: credem că este cinstit să îți spunem că unele link-uri din această prezentare sunt afiliate, ceea ce înseamnă că primim un mic comision de fiecare dată când cineva achiziționează un pachet Hostinger prin ele. Bineînțeles, acest lucru nu afectează prețul pe care îl obții cu oferta ta Hostinger.

Ai vrea să utilizezi serviciile companiei Hostinger, dar încă nu ești încă sigur sau nu știi ce pachet să alegi? Poate utilizezi deja Hostinger și vrei să ne spui despre experiența ta? În orice caz, intră în discuție mai jos, în secțiunea de comentarii, și hai să ne ajutăm reciproc!

Nu ai găsit ce căutai? Întreabă-ne!
🤓
Am nevoie de mai multe informații despre Hostinger
🤨
Mai am o întrebare despre Hostinger
🤔
Nu știu dacă Hostinger este ceea ce am nevoie
🙄
Altceva...

Haide să discutăm

1 comment

Sal,
nu contest faptul ca Hostinger sunt buni, insa, de multe ori, nu ai nevoie decat de foarte putin.