Hostinger este una dintre cele mai avantajoase opțiuni de hosting dintre giganții industriei. Dar „mare și ieftin” nu înseamnă cine știe ce –
⚓ Și Titanicul a fost mare, iar unele bilete au fost destul de avantajoase…
Așadar, în loc de extrapolări, în cadrul acestei recenzii detaliate vom analiza fapte și date pentru a afla dacă Hostinger merită banii tăi.
Apropo, atunci când cei de la Hostinger se hotărau asupra numelui brandului, probabil că nu au prevăzut multitudinea de modalități prin care poate fi scris greșit…
Deci, dacă ai ajuns aici în urma căutărilor pentru hostenger
sau hosinger
sau chiar hostiger
– să știi că da, este aceeași companie despre care vorbim aici :)
Hostinger: Planuri și prețuri
Viteză și timp de funcționare
Utilizare Hostinger: Impresiile noastre
Asistență clienți Hostinger
Întrebări frecvente
Hostinger: Argumente Pro și Contra
BONUS: Cod promo Hostinger
Verdictul nostru: Merită să alegi Hostinger?
Discuții și recenzii Hostinger
Cât de mare e Hostinger?
Ca să îți faci o idee de cât de mare este Hostinger, iată câteva cifre: în prezent, compania are peste 30 de milioane de clienți în 170+ țări (asta înseamnă aproape fiecare țară din lume!)
Și nu există semne că se vor opri aici. Potrivit datelor lor, Hostinger continuă să se dezvolte la o rată de 1 client la fiecare 5 secunde.
Cu toate acestea, așa cum probabil te-ai așteptat, Hostinger nu a fost întotdeauna gigantul internațional care este astăzi. Atunci când totul a început, prin 2004, Hostinger a crescut dintr-o singură idee:
Oamenii nu vor să plătească pentru marketing, ci doar pentru hosting: să fie simplu, de încredere și ieftin.
Chiar și acum, după mai mulți ani, acest principiu a rămas valabil pentru Hostinger, adică servicii de înaltă calitate la cel mai mic preț.
Haide să aruncăm o privire asupra ofertei:
Alegerea planului Hostinger potrivit
Fiind un furnizor internațional de calibru, Hostinger oferă o multitudine de soluții pentru toate nevoile personale și de business.
Găzduire partajată, găzduire cloud, WordPress, VPS – poate deveni foarte confuz, foarte repede. 🤯
Nu te speria, ai aici un ghid simplu:
-
Te aștepți la peste 10.000 de vizitatori/lună în website-ul tău? Dacă răspunsul tău este „NU” (sau „NU ȘTIU”), poți opta pentru găzduirea partajată!
Îți recomandăm planul
Premium
deoarece include un nume de domeniu gratuit, dar dacă deja ai unul, planulSingle
îți va fi suficient!Dacă răspunsul tău este „DA” – cu alte cuvinte, dacă construiești un website pentru trafic mare, treci la următoarea întrebare:
-
Ai nevoie de un site WordPress optimizat pentru business-ul tău? Dacă răspunsul este „DA”, ia în considerare oferta de administrare WordPress a Hostinger.
Dacă cauți ceva mai sofisticat și flexibil (adică, răspunsul tău este „NU”), treci la următorul pas:
-
Ai nevoie de un server profesionist cu resurse dedicate? Dacă răspunsul este „DA”, atunci Serverul virtual privat, sau VPS hosting va răspunde nevoilor tale.
Ține cont că VPS necesită cunoștințe de specialitate – așadar, dacă nu ești familiarizat cu setările serverului, încearcă una dintre opțiunile precedente!
Hostingul VPS oferă cel mai bun raport calitate-preț pentru proiectele profesionale mici 👓 – deci, este un produs mai potrivit pentru construirea a ceva mai mare:
-
Și nu în ultimul rând, dacă ești în căutarea unei soluții scalabile pentru un proiect mare, alege cu încredere găzduirea cloud –
Aceasta este cea mai flexibilă opțiune care îți oferă resurse suplimentare imediate și îți garantează cea mai bună disponibilitate pentru site-ul tău sau web app.
… Stai, dar chiar merită să alegi Hostinger? Ah, super, încă ești atent! Pentru a putea răspunde la această întrebare, vom avea nevoie de mai multe informații:
– în următoarea partea a acestei recenzii vom analiza caracteristicile tehnice ale Hostinger🤓 precum și impresiile noastre în urma utilizării serviciilor acestui furnizor.
Să-i dăm drumul!
Hostinger timp de funcționare și viteză: Este acest furnizor de încredere?
Pe lângă caracteristici și preț, un alt criteriu extrem de important în alegerea hostingului este stabilitatea – cu alte cuvinte timpul de funcționare și viteza serverului.
Pentru a măsura timpul de funcționare, sau proporția de timp în care serverele Hostinger funcționează, putem să analizăm atât rapoartele proprii, cât și cele furnizate de părți terțe.
Cele dintâi sunt disponibile gratuit pe pagina lor de monitorizare server. Sunt listate zilnic, săptămânal și lunar statistici pentru toate cele 150+ servere Hostinger, și arată cam așa:
În partea de jos a tabelului poți găsi cifrele adunate pentru toate serverele, adică ceea ce ne interesează:
Aruncă o privire la media ultimelor 30 de zile pentru a-ți face o idee despre durata de timp în care website-ul tău poate să fie offline pe durata unei luni.
De exemplu, in decembrie 2024 cifră este aproape de
99,9%
– ceea ce presupune că un website găzduit ar trebui să experimenteze aproximativ 42 de minute de nefuncționare pe lună, un rezultat destul de normal pentru furnizorii moderni de găzduire.
Acest lucru este în conformitate cu cifra de 99,908%
măsurată independent de Hrank, precum și de garanția de funcționare a serviciului Hostinger – care este exact 99,9%
potrivit secțiunii 7 din Acordul Hostinger.
***
Cum stă treaba cu viteza? Aspectul acesta este un pic mai complicat, deoarece poate depinde de diferiți factori independent de hardware-ul furnizorului de hosting.
Timpul de încărcare a unei pagini web are o legătură strânsă cu aspecte precum dimensiunea totală a imaginilor din pagină, numărul de plugin-uri WordPress active și alte aspecte care nu au legătură cu găzduirea.
Deci, are sens să iei în considerare doar timpul de răspuns – care este durata medie (în milisecunde) de care are nevoie un server pentru a răspunde unei solicitări de conexiune de intrare (adică, cineva încearcă să acceseze un website pe acel server).
Potrivit datelor primite de la boții Hrank, timpul mediu de răspuns pentru Hostinger se învârte în jurul a 800 de milisecunde:
De fapt, s-a putut observa că timpul mediu de răspuns a Hostinger a scăzut (=website-uri mai rapide) în ultimii ani, datorită, în parte, actualizărilor la nivel de infrastructură.
Orice este sub 1000 ms ca prim timp de răspuns este un rezultat bun pentru un furnizor de găzduire partajată, iar Hostinger e mai bun în comparație cu majoritatea furnizorilor internaționali mari.
În regulă, acum că am analizat datele, haide să vedem care sunt impresiile noastre personale:
Impresiile noastre după ce am utilizat Hostinger
În scopul acestei expuneri am achiziționat și testat pachetul de găzduire Premium al Hostinger, iar acum vom detalia experiența noastră cu cititorii acestui ghid.
Când finalizezi comanda, vei avea acces la panoul de administrare – acesta este locul unde îți vei putea administra contul de găzduire web.
Hostinger oferă un panou de administrare personalizat, creat de dezvoltatorii web ai companiei. Ni s-a părut destul de ușor de utilizat și înțeles, în comparație cu alternativele utilizate pe scară largă, cum ar fi cPanel sau Plesk.
Elementele de care ai nevoie sunt reprezentate prin casete cu imagini, organizate în grupuri care te ajută să găsești mai repede diversele servicii. De asemenea, poți utiliza bara de căutare din partea de sus pentru a avea acces mai ușor la ceea ce vrei.
Dacă achiziționezi și un domeniu împreună cu găzduirea web (mai jos îți voi arăta cum să îl obții gratuit), acesta va fi activat automat după o scurtă perioadă de timp și apoi vei putea începe crearea siteului.
Ca să faci asta, poți utiliza programul de instalare automată ca să configurezi un sistem de gestionare al conținutului, cum ar fi WordPress – sau poți folosi constructorul de site web drag & drop oferit de Hostinger.
Ambele opțiuni pot fi accesate din secțiunea Website a panoului administrativ de hosting.
Apropo, site builderul Zyro este un caz interesant despre cum un produs făcut pe jumătate poate avea o revenire în forță.
Atunci când am făcut prima recenzie lui Hostinger, în 2017, Zyro era la pământ – arăta ca o încrucișare dintre lansarea unei idei de startup și un produs preexistent abandonat.
Cam așa au stat lucrurile o vreme, dar la începutul lui 2020, Zyro a cunoscut o revizuire completă:
Acum arată mai mult ca un site builder modern 😎 Paleta de template-uri este în continuare destul de restrânsă, dar cel puțin design-urile arată mai îngrijite și în pas cu timpurile.
Pe lângă vizualuri mai bune și o colecție de peste 1M+ de imagini, Zyro dispune acum de caracteristici noi și câteva produse interesante de Inteligență Artificială:
- AI Writer, este un sistem automat care îți cere un subiect și produce mai multe pragrafe de text (care sună foarte uman) despre acel subiect. Nu este încă perfect, dar poate să fie de mare ajutor pentru acele momente de blocaj în conceperea textelor.
- AI Heatmap Tool, analizează paginile tale web din punctul de vedere al atenției utilizatorului și îți spune unde să afișezi cele mai importante elemente în pagina, precum butoanele de call-to-action.
Aproape magic!
Per total, noua iterație a lui Zyro poate fi recomandată oricărei persoane interesate să creeze un website simplu, compus din una sau mai multe pagini statice. Pentru cei care au nevoie de mai multă flexibilitate și mai multe caracteristici, WordPress este în continuare cea mai bună variantă.
Suport clienți Hostinger
Poți cere ajutor de la echipa Hostinger în orice moment al zilei, 24 de ore din 24, prin intermediul chat-ului care se află în coltul din dreapta jos al panoului de administrare al găzduirii.
Pentru a testa calitatea serviciului, le-am pus întrebări pe chat-ul live: timpul de răspuns a fost foarte scurt (de obicei doar câteva secunde), iar reprezentantul Hostinger a fost întotdeauna prietenos, amabil și de încredere.
Uneori folosesc și poze cu pisici ca să te relaxezi în timp ce aștepți răspunsul lor 🐈
În afară de chat live, au și o bibliotecă gratuită cu articole utile despre toate produsele și serviciile Hostinger. Poți să o găsești făcând clic pe linkul „Ajutor” din meniul de sus al panoului administrativ al găzduirii. În plus, biblioteca conține și o listă cu întrebările cele mai frecvente – ai șanse mari să-ți poți rezolva problema acolo.
… Ce fac dacă nu sunt client?
În cazul acesta, poți trimite un mesaj echipei Hostinger prin intermediul formularului de contact de pe website-ul lor.
Nu va fi la fel de rapid precum live chat-ul, bineînțeles, dar fără îndoială că nici întrebarea ta nu va fi chiar atât de urgentă :) Oricum, vei primi răspuns în câteva ore; cel mai lung timp de răspuns din testele noastre a fost 7 ore.
Apropo, știai că, ne poți adresa și nouă întrebări despre Hostinger? Vezi acest formular din partea de jos a textului!
În general, Hostinger a reușit să depășească așteptările noastre în ceea ce privește calitatea serviciului cu clienții, mai ales că găzduirea oferită de ei este foarte accesibilă financiar.
La companiile concurente, cu prețuri mai mari, am avut o experiență mult mai nasoală.
30 de zile banii înapoi și anularea abonamentului Hostinger
Dacă cauți în pagina oficială Hostinger până jos, vei găsi o informare de returnare a banilor pentru comanda ta în timpul primei luni (30 de zile, mai exact) după efectuarea plății.
Chiar dacă garanția returnării banilor este o caracteristică lăudabilă pentru orice furnizor de găzduire care se respectă, merită evidențiate câteva informații din text – astfel te asiguri că ești conștient de consecințele rezultate în urma solicitării de rambursare:
- Înregistrarea numelui nou pentru domeniu poate fi anulată în termen de 4 zile (96 de ore) după finalizarea achiziției. Majoritatea altor furnizori mari de găzduire nu oferă deloc rambursări pentru domeniile noi.
- Având în vedere punctul anterior, există în continuare o listă lungă de domenii care nu oferă rambursări; care include aproape toate extensiile regionale și specifice țării, precum și câteva generice precum
.mobi
and.info
. - Alte instrumente care nu sunt eligibile pentru garanția de returnare a banilor în 30 de zile sunt reînnoirea domeniului, pachetele de protecție a confidențialității și kit-urile SEO.
- În sfârșit, nu se pot rambursa achizițiile prin criptomonede (da, Hostinger îți permite să plătești folosind Bitcoin, Ethereum, Litecoin și alte câteva monede cunoscute).
Ok, ce se întâmplă dacă vrei să anulezi contul mai târziu de 30 de zile? – de exemplu, nu mai ai nevoie de găzduire deoarece ai renunțat la proiectul web.
Poți dezactiva foarte ușor planul de găzduire și domeniile din panoul de control, trebuie doar să cauți butonul roșu „Deactivate account”:
Interesant este faptul că, deși serviciile individuale pot fi anulate și eliminate cu ușurință, Hostinger nu o oferă o procedură la fel de simplă pentru ștergerea conturilor de companie (din „motive de securitate”).
Deși acest lucru nu ar trebui să creeze niciun fel de problemă reală din momentul deactivării tuturor serviciilor din cont (nu vei mai fi taxat), pentru aceia dintre voi cărora le place să „curețe după ei”, există o strategie care poate funcționa: rugați pur și simplu echipa Hostinger să șteargă contul.
Dacă ești în Uniunea Europeană, poți chiar strecura cuvinte precum GDPR pentru a te asigura că solicitarea ta este soluționată; cei din alte regiuni vor trebui să se bazeze mai mult pe bunăvoința companiei.
Ce mai vrea să știe internetul despre Hostinger?
Înainte de a rezuma punctele forte și cele slabe ale lui Hostinger, iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări pe care le-am găsit pe net și în comentariile noastre:
Chiar este Hostinger gratuit?
Ei bine, nu mai este… Cum adică „nu mai este”? Fun fact – obișnuia să fie, ca parte din strategia inițială de a atrage diferite piețe internaționale, dar, în prezent, este un serviciu de hosting plătit, și chiar cu o strategie de prețuri mici chiar agresivă.
Este Hostinger bun pentru WordPress?
Categoric. Putem să o numim cu ușurință una dintre opțiunile cu cel mai bun raport calitate-preț pentru un website WordPress auto-găzduit (vezi și nota noastră în topul celor mai „ieftine” servicii de hosting disponibile)
Este Hostinger de încredere?
Răspuns rapid – da, desigur. Răspuns lung – pentru o soluție de hosting care costă o fracțiune din ceea ce te-ar taxa furnizorii mai mari, Hostinger este în mod surprinzător pregătit să ofere găzduire fără întreruperi cu caracteristici de securitate puternice incluse.
Argumente pro si contra Hostinger
Acum că am analizat produsele și serviciile Hostinger, precum și serviciul de asistență clienți – să facem un rezumat al aspectelor pozitive și negative. Vom încerca să fim cât se poate de obiectivi:
- Raportul calitate-preț: prețuri foarte competitive pentru toate pachetele de găzduire; cum zice Hostinger: „plătești doar pentru găzduire, nu și pentru marketing”.
- Oferte flexibile pentru orice tip de client: de la persoane fizice și firme mici (găzduire Partajată) la firme mari (găzduire Business) și programatori profesioniști (găzduire VPS).
- Uptime garantat 99,9%: adică Hostinger promite că site-ul tău va fi online tot timpul. Cifra înseamnă un maxim de 44 minute de downtime pe lună, timp care conform testelor noastre este aproape inexistent.
- Poți obține un nume de domeniu gratuit dacă alegi un pachet pe cel puțin 12 luni pentru găzduire.
- Un panou administrativ de găzduire unic și ușor de folosit, creat de echipa Hostinger special pentru clienții companiei.
- Ai posibilitatea să instalezi WordPress în doar câteva clicuri folosind funcția de Instalare Automată din panoul administrativ de găzduire.
- O bibliotecă plină cu resurse educaționale despre cum să utilizezi produsele companiei Hostinger, disponibilă gratuit pentru toți clienții.
- Suport de top de la o echipă amabilă, rapidă și care este gata să te ajute zi și noapte, cu problemele pe care le ai.
- Site builderul Hostinger numit Zyro a fost îmbunătățit complet în 2020, iar acum este o plăcere să-l folosești
- O gamă destul de limitată de teme în site builderul Zyro
- Nu ai posibilitatea să accesezi serviciul de relații cu clienți prin telefon: este necesar să utilizezi funcția de chat live, email-ul sau formularul de contact
Înainte sa finalizăm această expunere cu o concluzie și un verdict (ar trebui să utilizezi Hostinger?), uite un ghid pas cu pas pentru un reducere la achiziția ta Hostinger –
Bonus: cod promotional Hostinger
Suntem foarte entuziasmați să îți arătăm cum să economisești și mai multi bani utilizând codul nostru de reducere exclusiv. Urmează pașii următori pentru a obține o reducere suplimentară și binevenită la achiziția ta Hostinger.
Deoarece am concluzionat mai devreme că pachetul Partajat Premium pe 12 luni este alegerea cea mai rezonabilă în majoritatea cazurilor, îl vom folosi ca exemplu în acest ghid.
- Accesează pagina de găzduire partajată pe site-ul oficial Hostinger apăsând pe butonul de mai jos (se va deschide automat într-o fereastră nouă):
- Sub secțiunea găzduire partajată Premium (adică opțiunea din mijloc), apasă pe „Începe”, butonul mare și rosu. Făcând asta vei ajunge la pagina de configurare.
- Dă clic pe pachetul pe 12 luni (acesta este cel mai ieftin pachet care îți oferă un nume de domeniu gratuit, deci nu merită să cumperi pachetul pe 3 luni).
- În secțiunea de domeniu care se află mai jos, introdu numele domeniului pe care îl dorești. S-ar putea să trebuiască să încerci de mai multe ori pană găsești unul disponibil.
- Deși este opțional, îți recomandăm să bifezi și caseta de selectare „Certificat SSL” – nu costă prea mult, și îți va face site-ul mai sigur și mai credibil. În plus dacă ai certificatul SSL, site-ul tău va afișa un lacăt verde în bara de adresă a browserului.
-
Toate celelalte lucruri de pe pagina asta nu sunt necesare; bineînțeles le poți include, dar siteul va fi ok și fără. Acum cam așa ar trebui să arate pagina ta de configurare:
-
Acum, uită-te în partea dreaptă a paginii pentru a găsi întrebarea „Ai un cod promoțional?” scrisă în gri deschis. Ar trebui să se afle deasupra sumei totale a comenzii. Când apeși pe linkul de lângă ea, va apărea o casetă nouă și goală. Introdu aici codul următor:
special15
- După introducerea codului, apasă pe semnul plus din dreapta (ar trebui să își schimbe culoarea în violet). Vei vedea un mesaj confirmând aplicarea cu succes al codului din cupon, iar în comanda ta va apărea o nouă reducere.
- Felicitări! Tocmai ai economisit 5% în plus la achiziția ta Hostinger, făcând prețul final și mai atractiv.
Verdict: Merită Hostinger?
Luând în considerare toate aceste aspecte, merită să folosești Hostinger pentru următorul tău proiect web?
Când vine vorba despre hosting, acest brand este întruchiparea însăși a „raportului calitate-preț”: plătești un preț rezonabil pentru ceea ce primești – iar ceea ce primești este funcțional, practic și ușor de folosit. Hostinger pur și simplu… funcționează⚡
Creează un website pe Hostigner ›
Pentru aceia dintre voi care decideți să încercați Hostinger: nu uitați de ghidul nostru pas cu pas pentru a economisi mai mult la prima comandă.
***
Încă mai ai întrebări despre servere, planuri, suport etc.? Sau poate că deja folosești Hostinger și ai vrea să împărtășești experiența ta?
În cazul acesta, alătură-te discuției în secțiunea de comentarii de mai jos, haide să ne ajutăm reciproc să luăm decizii informate!
Informare afiliere: Dacă acestă recenzie ți-a fost utilă, sprijină acest blog folosind linkurile din text pentru a achiziționa serviciile Hostinger. Acest lucru nu afectează prețul pe care îl primești prin oferta Hostinger, bineînțeles.
Sal,
nu contest faptul ca Hostinger sunt buni, insa, de multe ori, nu ai nevoie decat de foarte putin.