Care este adresa mea IP?

Instrumentul nostru pentru detectarea IP-ului te va ajuta să găsești adresa IP publică, precum și locația IP-ului și alte informații legate.

18.119.106.114
📑
apăsați pentru a copia
Se încarcă...

Locație IP meu

Țară:
Statele Unite ale Americii
Oraș/regiune:
Columb
Fus orar:
America/New_York
Se încarcă...

Alte detalii

IPv6:
Nedetectată
FSI:
Amazon.com, Inc.
Folosește proxy:
Da

Tot mai ai nelămuriri? Asta e ceva ce putem rezolva! 💡 Iată câteva dintre cele mai importante lucruri despre adresele IP pe care trebuie să le înțelegi:

Ce este mai exact o adresă IP?

IP (prescurtarea pentru „Protocol de internet”) este un identificator unic atribuit fiecărui dispozitiv care se conectează în mod direct la o rețea (în acest caz, la internet). Ea acționează ca o adresă personală pentru fiecare participant în rețea.

Există două tipuri principale de formate IP, Versiunea 4 (IPv4) și Versiunea 6 (IPv6). Prima variantă este formată din patru numere de la 1 la 256 separate prin puncte, precum 63.123.34.235.

Varianta mai avansată, IPv6 este mai lungă și folosește atât numere, cât și litere și arată așa: 2015:ba7:0:1267:0:363:8:2.

Chiar dacă marea majoritate a adreselor disponibile au fost deja utilizate de către World Wide Web, IPv4 este în continuare mult mai utilizat în prezent decât IPv6 – de aceea, instrumentul nostru se concentrează mai mult pe acest format de IP.

Ce sunt IP-urile private și publice?

Te-ai întrebat vreodată cum se conectează de fapt calculatorul tău la internet? Există multe componente complexe implicate în acest proces aparent banal.

În primul rând, există routerul, care fie creează un semnal Wi-Fi pentru calculatorul tău, fie are un slot pentru utilizarea unui cablu. Routerul trimite un semnal către Furnizorul de servicii de internet (ISP ). Simplificând un pic,

adresa ta publică de IP este adresa IP unică din stocul de adrese (rețea de internet) care este alocată routerului tău de către furnizorul de servicii de internet.

Pe când, o adresă IP privată este alocată în interiorul unei rețele locale, precum cea creată de către un router Wi-Fi. Această adresă nu poate fi folosită pentru identificarea calculatorului pe internet.

Să punem totul cap la cap:

Fiecare dispozitiv conectat la aceeași rețea Wi-Fi va avea o adresă IP privată, dar același IP public (deoarece toate folosesc același router pentru a se conecta la internet).

Probabil că ai ghicit faptul că instrumentul nostru afișează doar adresa IP publică, deoarece este imposibil pentru un observator de la exterior să detecteze adresa IP privată a dispozitivului 🕵️‍♀️

„Unde” este locația IP-ului meu?

După cum îți amintești din cadrul întrebării anterioare, poți obține IP-ul public de la furnizorul de servicii de internet. Acest IP este luat dintr-un interval de adrese care, la rândul lor, sunt atribuite furnizorului de către organizațiile internaționale care administrează ansamblul de adrese IP globale.

Drept urmare, este posibil să stabilești cu aproximație locația fizică după adresa de IP publică.

Acest lucru se realizează prin scanarea unor tabele speciale care potrivește intervalele IP cu furnizorii de servicii de internet. Aceste tabele sunt actualizate frecvent, dar tot există riscul unui rezultat neactualizat sau fals.

Prin urmare, locația IP calculată va fi destul de aproape de locația fizică în majoritatea cazurilor, dar câteodată s-ar putea să greșească.

Instrumentul nostru folosește cele mai bune baze de date disponibile pentru a detecta locația IP-ului, dar dacă rezultatul tău nu este de 100%, amintește-ți faptul că internetul este o structură în continuă dezvoltare care câteodată este prea rapid pentru a putea ține pasul cu precizie :)

Pot să-mi schimb/ascund IP-ul?

Bineînțeles! Există mai multe moduri prin care îți poți manipula adresa IP publică pentru a-ți îmbunătăți confidențialitatea și securitatea conexiunii la internet.

Cea mai populară și ușoară metodă este de a folosi un VPN (Rețea virtuală privată):

Un VPN este o bucată de software (deci, o aplicație) care creează un „tunel” sigur între dispozitivul tău și internet, folosind calculatoare specializate puternice denumite servere.

Apropo, instrumentul nostru poate detecta utilizarea unui proxy (adică, un intermediar precum un VPN) pentru a-ți modifica adresa IP publică. Bineînțeles, instrumentul nu poate ghici adresa IP publică reală în acest caz 🤷 ci doar cea oferită de proxy.