„Ah, un alt site builder…”
O reacție de înțeles; de fapt, și noi am reacționat exact la fel când am văzut Zyro pentru prima dată.
Pe de altă parte, putem presupune că fondatorii Zyro au o viziune realistică asupra pieței extrem de competitive privind instrumentele de website building. Și totuși au creat acest instrument.
– Deci, care-i treaba cu Zyro?!
În cadrul acestei recenzii detaliate vom stabili o dată și pentru totdeauna dacă acest instrument merită timpul și banii tăi; câteva dintre întrebările la care vom răspunde includ:
- Este Zyro diferit de alte platforme de site building?
- Instrumente AI de la Zyro – sunt bune?
- Ce trebuie să știi înainte să folosești Zyro?
- Ce plan Zyro ar trebui să alegi, dacă este cazul?
Până la finalul acestui ghid vei afla dacă Zyro este instrumentul potrivit pentru proiectul tău online și cum să-l folosești în mod eficient.
Pentru început, totuși, haideți să încercăm să înțelegem motivul existenței lui Zyro. Cu alte cuvinte, în ce mod este diferit de alte instrumente de site building?
Website Builder
Din culise
Ce plan să alegi?
eCommerce de la Zyro
Avantaje și dezavantaje Zyro
Verdict: Merită Zyro?
Dezbatere și recenzii ale utilizatorilor
Caracteristicile unice ale lui Zyro
Se pare că există câteva motive întemeiate pentru a alege Zyro în detrimentul altor site builders. Să evidențiem câteva arii unde platforma este cu mult înaintea competiției sale:
-
Instrumente de inteligență artificială pentru analiză inteligentă și automatizare: de ex., AI Writer va compune în mod instantaneu texte pentru website-ul tău, iar AI Heatmap te va ajuta să estimezi care parți din pagină vor atrage atenția vizitatorilor.
- Accent pe viteză și disponibilitate: fiecare website creat pe Zyro beneficiază de infrastructura avansată a serverului Hostinger, una dintre cele mai mari companii de web hosting din lume.
- Multă bandă și spațiu de stocare în comparație cu alte site builders populare – până și planul BASIC de la Zyro oferă resurse mai mari, în timp ce planul UNLEASHED este de departe cea mai ieftină variantă de pe piață cu trafic și spațiu de stocare nelimitate.
- Prețuri extrem de avantajoase pentru planurile cu plată de la Zyro devin și mai avantajoase dacă alegi un ciclu de plată pe doi sau trei ani. Până și planul Basic de la Zyro oferă un domeniu personalizabil și elimină toate reclamele – ceea ce-l face de 3-4 ori mai ieftin (!) în comparație cu planurile altor platforme.
Vom discuta ultimul punct mai în detaliu în această parte a recenziei pentru a te ajuta să alegi cel mai bun plan Zyro; cu toate acestea, acum este mai indicat să lansezi site builderul pentru a vedea ce poate să facă:
Crearea unui website cu Zyro
Pentru a crea propriul website cu Zyro trebuie să dai trei clicuri: (#1) butonul principal din pagina oficială te duce către biblioteca de șabloane, de unde poți alege un model (#2) și să alegi un plan de abonament (#3).
Care este primul lucru pe care-l observi atunci când începi să folosești editorul Zyro? – Accentul se pune cu siguranță pe simplitate:
- Poți face clic pe orice element din pagină pentru a edita conținutul și/sau aspectul – nu trebuie să scrii sau să introduci vreun cod.
- Orice element poate fi repoziționat prin glisarea lui cu mouse-ul (sau cu degetul, pe telefonul mobil) în orice loc dorit de pe pagină.
- Poți introduce pagini și elemente noi cu un singur clic în partea de sus stânga editorului; secțiuni de pagină pot fi introduse printr-un clic pe limitele dintre secțiunile existente.
Cu alte cuvinte, nu ai nevoie de cunoștințe de web design sau web development pentru a folosi Zyro (probabil că de aici vine și ideea companiei pentru numele ales). Întregul proces este vizual și intuitiv 🐣
***
Observi cum apar dreptunghiuri întunecate atunci când începi să tragi un element și apoi se fixează frumos atunci când îi dai drumul?
Acest lucru se întâmplă deoarece, dintr-o perspectivă funcțională, Zyro este un site builder de tip grilă:
Poziționarea de elemente pe o grilă este o practică comună în web developmentul modern. De fapt, este atât de eficient încât majoritatea pachetelor profesionale de coduri au principiul grilei încorporat la cel mai fundamental nivel.
Zyro urmează același traseu – prin constrângerea proporțiilor și poziției elementelor la o grilă flexibilă se asigură că website-ul tău arată îngrijit și bine organizat fără prea mult efort din partea ta.
Iată un alt avantaj al utilizării grilelor:
Îi permite lui Zyro să genereze în mod automat o versiune pentru mobil a website-ului tău fără ca tu să miști un singur deget (bine, trebuie să îți miști degetul o dată, pentru a face clic pe vizualizarea versiunii pentru mobil din bara de sus):
Că tot veni vorba despre automatizare: îți amintești că am menționat de AI Writer de la Zyro mai devreme? Ei bine, acum este momentul să-l observăm în „toată splendoarea lui”!
- În partea dreaptă a ecranului de editare, fă clic pe iconița care indică „Aa” pentru a deschide panoul AI Writer.
- Alege subiectul, categoria și tipul textului – apoi fă clic pe butonul mov „Generate” din partea de jos.
- După câteva clipe AI Writer va crea câteva fragmente de text pe care le poți copia și introduce direct în căsuțele de text existente.
De fiecare dată când vei utiliza instrumentul vei primi rezultatei noi, iar acestea nu sunt texte copiate de undeva de pe internet – fiecare fragment este complet original.
Ce vrăjitorie este asta?!
Potrivit Zyro, funcția AI Writer funcționează pe GPT-2 (Transformator generativ pre-instruit), care este un model de învățare profundă de ultimă generație creat de OpenAI, un institut de cercetare înființat de antreprenorul tehnologic Elon Musk.
Oricât ar fi de puternic, acest instrument, bineînțeles, nu poate concepe un text 100% specific situației tale (deoarece nu are cunoștințe specifice, ci doar generale despre un subiect).
Dar acest lucru nu înseamnă că este inutil –
AI Writer de la Zyro este ideal pentru crearea unui punct de start pentru majoritatea conținutului website-ului tău, care te ajută să grăbești procesul de site-building și să ajungi de la zero la Zyro un website complet funcțional în mai puțin de o oră!
***
Atunci când ești gata să accepți vizitatori, fă clic pe butonul mov „Publish website” din colțul din dreapta sus a ecranului de editare –
Sistemul îți va permite să îți personalizezi numele domeniului, precum mywebsite.com
și să îți activezi website-ul fără reclame (ad-free) pe acel domeniu.
Haideți să vedem ce primești prin intermediul unui site publicat cu Zyro:
Din culise
Care este diferența dintre un website bun și unul grozav ?
Fără îndoială, aspectul este foarte important – cu toate acestea, nu trebuie să subestimăm rolul unor factori mai puțin evidenți, precum viteza, stabilitatea și securitatea.
Logica este destul de simplă: dacă website-ul tău este lent (sau nu funcționează deloc), majoritatea vizitatorilor tăi nu vor putea nici măcar să îi aprecieze designul –
Statisticile realizate de Google indică faptul că majoritatea paginilor web sunt abandonate în doar câteva secunde din cauza timpului de încărcare.
Acest aspect este îndeosebi adevărat în cazul utilizatorilor de smartphone-uri, deoarece internetul de pe mobil tinde să fie mai lent și mai puțin fiabil decât o conexiune Wi-Fi.
În cazul lui Zyro, infrastructura care stă la bază – serverele și alte softuri specializate care rulează website-ul tău Zyro – sunt gestionate de către compania soră, Hostinger.
Asta este o veste bună:
Hostinger este pe piață de mai bine de un deceniu și în prezent este folosit de peste 30 de milioane de clienți la nivel global din cele 6 centre de date globale.
Și vestea cea mai bună?
– toate acestea sunt disponibile la un preț foarte atractiv. Sună prea bine ca să fie adevărat… Să cercetăm mai în amănunt:
Planuri și prețuri
Majoritatea constructorilor de site-uri oferă de obicei mai multe planuri plătite cu din ce în ce mai multe caracteristici avansate, de exemplu:
- Ca o regulă, cel mai ieftin plan la majoritatea platformelor de site building îți permite să îți conectezi propriul nume de domeniu.
- Ar putea să existe un plan un pic mai scump care, de asemenea, elimină bannerul platformei de site building din pagina ta.
- Iar un plan și mai scump („nelimitat”) elimină de obicei orice limite de trafic și stocare care sunt prezente în planurile anterioare.
- Câteodată, ar putea să existe și un al patrulea plan care oferă și mai multe caracteristici și prioritate la serviciul de asistență clienți.
Zyro simplifică aceste lucruri oferindu-ți două opțiuni cu plată: planul BASIC cu lățime de bandă și stocare limitate, precum și planul UNLEASHED cu trafic și stocare nelimitate, plus caracteristici de marketing și analiză suplimentară.
Iată o imagine care să te ajute să înțelegi de ce am menționat politica de prețuri Zyro ca unul dintre cele mai mari avantaje:
(Acest grafic compară planul BASIC de la Zyro cu planuri similare ale altor platforme de site building – cu alte cuvinte, cele mai ieftine planuri care includ atât un domeniu, cât și un website fără reclame.)
Iar lucrurile devin și mai grozave:
Până acum am aruncat o privire asupra opțiuni implicite pentru 1 an plătit, dar merită să menționăm că Zyro oferă și planuri pe 2 și 3 ani:
Spre deosebire de alte platforme de website building, alegerea unui ciclu de plată mai lung la Zyro reduce prețul lunar cu 30-40%!
Acest lucru înseamnă că nimic de pe piață nu poate concura cu planul BASIC de la Zyro pentru plata pe 3 ani:
Cât despre planul UNLEASHED, acesta este util pentru website-urile mai mari cu mult conținut și un trafic mai mare de vizitatori – deci, la început, este mai ok să începi cu varianta normală și să îți actualizezi planul când va deveni necesar.
eCommerce de la Zyro
Dacă intenționezi să vinzi produse sau servicii pe website, această parte este pentru tine. Pe lângă cele două planuri standard, Zyro oferă alte două planuri pentru proiectele de e-commerce:
- Planul denumit în mod sugestiv ECOMMERCE conține caracteristicile planului UNLEASHED în timp ce oferă capacitate deplină pentru magazinul virtual, inclusiv gestionarea inventarului, vouchere cadou și plăți online. Numărul maxim de produse pentru acest plan este de 100 per magazin.
- Planul extins ECOMMERCE+ oferă caracteristici precum recuperarea coșului abandonat și mai multe limbi, în timp ce elimină limitările privind numărul de produse pe care le poți crea în magazin. Acest plan vine și cu integrări de la Instagram, Facebook și Amazon pentru a-ți maximiza impactul.
Bazat pe aspectele pe care le-am aflat în capitolul anterior, probabil că te aștepți ca ofertele e-commerce de la Zyro să fie mult mai avantajoase decât planurile similare de la alte platforme de website building…
– și chiar așa și este:
Zyro își menține strategia de a oferi cele mai bune prețuri pentru planurile de e-commerce, tarifând cu 20-50% mai puțin decât competitorii săi.
(Încă o dată, reține faptul că aceste sume se referă la ciclul de facturare anual, dacă alegi variantă de plată pe 2 sau 3 ani vei primi o reducere suplimentară de până la 40%)
Pentru o perioadă lungă, planurile de e-commerce au fost foarte scumpe la majoritatea platformelor de website building: cu Zyro, acest trend s-ar putea să se sfârșească.
***
Acum că am aflat mai multe despre Zyro, să rezumăm părțile sale puternice și slabe înainte de a da un verdict final:
Avantaje și dezavantaje Zyro
- Oferă unele dintre cele mai mici prețuri de pe piață, până și planul BASIC îți oferă posibilitatea de a-ți adăuga propriul domeniu și elimină reclamele – toate acestea la un preț mult mai prietenos în comparație cu orice alt website builder mai mare.
- Instrumentul de bază a lui Zyro este un editor de tip grilă extrem de simplu de folosit care generează în mod automat versiunea pentru mobil a website-ului tău.
- Generatorul de conținut prin inteligență artificială concepe texte destul de convingătoare care pot pune bazele conținutului website-ului.
- Poți obține funcționalitatea e-commerce integrală pentru un cost mult mai mic în comparație cu alți competitori.
- Peste 1 milion de imagini de calitate înaltă pe orice subiect sunt disponibile tuturor utilizatorilor Zyro.
- Infrastructura Zyro este oferită de Hostinger, unul dintre cele mai mari companii de hosting din lume, ceea ce înseamnă o încărcare rapidă și stabilitate mai mare.
- 30 de zile banii înapoi garantat pentru toate planurile Zyro (reține faptul că, datorită specificului lor, numele de domenii nu sunt eligibile pentru returnarea banilor).
- Ca utilizator beneficiezi de asistență clienți non-stop prin e-mail și live chat, indiferent de planul Zyro de care beneficiezi.
- Deși biblioteca de șabloane a crescut destul de mult, alegerile nu sunt încă atât de extinse precum în cazul altor platforme de site building.
- Momentan, nu este posibilă schimbarea șablonului unui website existent cu altul, poți fie să elimini toate elementele și să începi cu o pagină goală, fie să creezi un website nou.
- Funcția AI Writer oferă momentan rezultate bune doar pentru limba engleză; ne-am adresat celor de la Zyro pentru mai multe informații și ni s-a spus că echipa lor lucrează din greu pentru a dezvolta sistemul și în alte limbi. Vom actualiza acest ghid de îndată ce vor fi disponibile informații noi!
Verdictul: Merită să folosești Zyro?
Să ne întoarcem la întrebarea pe care am lansat-o la începutul acestei recenzii: este Zyro încă o platformă pentru site building sau chiar merită timpul și banii tăi?
- Dacă ești în căutarea unei soluții multifuncționale care elimină nevoia de a căuta separat un hosting, domeniu, sisteme de gestionare a conținutului, editori vizuali și extensii – Zyro este o soluție utilă care oferă un pachet complet la un preț foarte avantajos.
- Dacă îți dorești să creezi o prezență online cât mai repede cu putință – și prețuiești simplitatea, minimalismul și stabilitatea – Zyro te va aduce în acel punct mai repede decât majoritatea competitorilor.
- Dacă, pe de altă parte, ai nevoie de un control complet asupra codurilor, o structură complexă a site-ului cu tipuri multiple de conținut, și/sau integrări avansate precum Zapier – cea mai bună variantă pentru tine ar fi să încerci o platformă orientată spre dezvoltare precum Webflow; reține totuși că planurilor lor sunt de 3-5 ori mai scumpe decât Zyro.
Din moment ce îți poți actualiza în orice moment planul la Zyro, îți recomandăm să începi cu versiunea BASIC cât timp website-ul tău este în construcție.
Când ești gata să intri live, ciclul de plată pe 3 ani pentru planul BASIC îți va oferi cel mai bun raport calitate-preț de pe piață și te va ajuta să economisești sume importante cu website-ul tău 💰
Ai nevoie de mai multe informații despre Zyro? Sau poate că ești deja un utilizator și ai vrea să împărtășești experiența ta. Lasă-ne un comentariu în secțiunea de mai jos!
Hostinger, care tine Zyro, nu permite transferarea domeniilor .ro, deci este inutilizabil pentru Romania. Restul sunt povești.
Este posibila modificarea url-lui deja creat?