Er zijn oude, beproefde hostingproviders; er zijn populaire providers, met miljoenen klanten; er zijn er die voortdurend evolueren en zichzelf verbeteren…
En dan is er nog een kleine groep hostingbedrijven die in het midden van de drie categorieën staan –
SiteGround zit duidelijk in die groep.
In deze gedetailleerde review duiken we wat dieper in deze hostingprovider om antwoorden te vinden op de populairste vragen:
- Wat is er speciaal aan SiteGround?
- Hoe kies je een geschikt hostingplan?
- Zijn er nadelen aan het gebruik van SiteGround?
- Wie kan het beste SiteGround gebruiken en waarom?
Laten we beginnen met te kijken naar de dingen die je waarschijnlijk nergens anders zult vinden – dingen die SiteGround uniek maken:
Wat is er speciaal aan SiteGround
Maar even serieus.
SiteGround richt zich op WordPress en andere populaire content management systemen en site builders, er zijn verschillende tariefplannen afhankelijk van je behoefte, 24/7 ondersteuning…
Komt dit je bekend voor?
Waar SiteGround zich echt in onderscheidt zijn de technologische oplossingen, welke op maat gemaakt worden door het technische team; iets specifieker:
- Maatregelen om de ⚡ snelheid van je website te maximaliseren, we zullen dit in het volgende hoofdstuk
- State-of-the-art 🔐 beveiligingsfuncties om eventuele aanvallen te voorkomen en/of te beperken, dit wordt tot in detail onderzocht in dit gedeelte,
- De scherpste 💵 tarieven onder hostingproviders van dit formaat, vooral wanneer we de grote kortingen voor de eerste periode in gedachte houden,
- Krachtige 🛠️ tools om gemakkelijker samen te werken, te testen en migraties te voltooien, in eigen beheer gebouwd door het SiteGround-team (hier vindt je meer over dit onderwerp!).
bespreken,
Zoals we net zeiden, krijgen SiteGround-gebruikers meer dan alleen een server – er is een hele reeks tools om alles te beheren en om je leven makkelijker te maken:
- Het flexibele gebruikerssysteem geeft toegang tot andere teamleden, klanten of externe experts die je helpen om webprojecten uit te voeren,
- Je kunt in één klik testkopieën van je live website maken en eventuele wijzigingen terugzetten naar het origineel, met één klik,
- Freelancers en bedrijven zullen de white-label functie waarderen, waarmee je je eigen merk hostingdiensten aan klanten kunt leveren.
Alle bovenstaande hulpmiddelen werken samen met de solide hardware- en software-infrastructuur voor maximale prestaties en stabiliteit:
Infrastructuur en prestaties
Hier is een interessant feitje: SiteGround, ondanks dat het een van de grootste hosts ter wereld is, bezit geen fysieke servers!
In plaats daarvan gebruikt het Google Cloud voor zijn belangrijkste infrastructuur…
Ja, je hebt het goed begrepen – als je SiteGround als host gebruikt, wordt je website opgeslagen op de servers van Google.
Dit is niet iets ongewoons in onze tijd.
– in feite richten de meeste grote en kleine moderne hostingproviders zich op de diensten die een meerwaarde brengen 🚀 en besteden de daadwerkelijke hardware uit aan de gespecialiseerde bedrijven zoals Google en Amazon die een voordeel hebben wegens hun formaat, maar die geen gebruiksvriendelijke interfaces bieden.
SiteGround-klanten kunnen kiezen tussen verschillende regio’s bij het maken van een nieuwe website, waaronder Europa, de Verenigde Staten, Azië en Australië:
De blauwe stippen op de kaart geven de 150+ locaties van het Cloudflare CDN-netwerk weer, opgenomen in elk SiteGround-abonnement.
Je website laadt automatisch vanaf het CDN-knooppunt dat het dichtst bij de specifieke bezoeker ligt, wat duidelijke snelheidsverbeteringen tot gevolg heeft.
Om het laden van pagina’s verder te verbeteren, draaien SiteGround-websites op uniek geoptimaliseerde software (PHP, MySQL, Brotli-compressie, enz.), wat resulteert in een aantal van de snelste responstijden in de industrie:
– dit is de belangrijkste reden waarom SiteGround al jaren topposities in HRank-ratings bekleedt ⚡
Ten slotte wordt elke website geleverd met een unieke, vooraf geïnstalleerde WordPress-plug-in, waarmee je eenvoudig de serverinstellingen kunt beheren en de cachingparameters kunt aanpassen.
Over WP-plug-ins gesproken…
Beveiliging bij SiteGround
Er is nog een WordPress-plugin gemaakt door het SiteGround-team om specifiek met de sites van klanten te werken:
SiteGround Security helpt om de meest voorkomende bedreigingen en aanvallen op je website te voorkomen en reageert snel in geval van een aanval, bijvoorbeeld door alle gebruikers uit te loggen en wachtwoorden opnieuw in te stellen.
Het is natuurlijk niet de enige WP-beveiligingsplug-in die bestaat, maar het is handig om alle verschillende functies op één plek te hebben, volledig geïntegreerd met je hostingprovider.
Op serverniveau zorgen drie belangrijke maatregelen voor maximale beveiliging voor elke SiteGround-client:
- Firewall en een op AI-gebaseerd filter voor automatische bescherming tegen aanvallen en hacks 🦺
- Dagelijkse back-ups in verschillende onafhankelijke servercentra op verschillende geografische locaties, zorgen ervoor dat je website na elke calamiteit kan worden hersteld 💽
- Bewakingssystemen die 24/7 elke 0,5 seconde de status en prestaties van elke server controleren 🔍
Tot nu toe zou je kunnen zeggen dat alle premium webhosts deze functies hebben, en daarin heb je gelijk.
Er is maar één verschil:
SiteGround slaagt erin om dit alles aan te bieden voor een prijs die dichter bij de “gangbare” hostingproviders ligt:
SiteGround-abonnementen en prijzen
Op het eerste gezicht lijkt het een beetje verwarrend: vier verschillende soorten hostingplannen, elk met een verschillend tariefplan…
Maar als je het onderzoekt zul je merken dat de abonnementen voor de Web
, Shared
en WooCommerce
hosting types eigenlijk identiek zijn!
Dat komt omdat ze allemaal in wezen dezelfde soort shared hosting zijn, met drie prijsniveaus voor verschillende behoeften van de klant.
Met dat in gedachten, laten we de hosting types vergeten en ons richten op de details van elk tariefplan:
StartUp
is vrij eenvoudig – je krijgt een website en genoeg bronnen van de server om aardig wat verkeer te verwerken. Tenzij je migreert met een groot project, is het altijd de moeite waard om met dit plan te beginnen en later te beslissen of je moet upgraden.- Met het
GrowBig
-abonnement kunt je onbeperkt websites maken, dit is dus vooral geschikt voor degenen die meerdere projecten uitvoeren of veel websiteverkeer hebben (meer dan 20.000 bezoekers per maand). - Tot slot, met het brutaal genaamd
GoGeek
-abonnement krijg je nog meer IT-middelen, evenals de white label oplossing waarmee je web hosting aan kunt bieden aan je eigen klanten. Ideaal voor bedrijven en freelancers.
Zoals we eerder zeiden is het voordeel van het aanbod van SiteGround het feit dat alle professionele functies beschikbaar zijn tegen zeer redelijke prijzen.
Hier is bijvoorbeeld een prijsvergelijking voor premium hostingproviders die Google Cloud als hun infrastructuurplatform gebruiken:
De streepjeslijn geeft de volledige prijs aan die van toepassing is na de eerste factureringsperiode op SiteGround – zelfs dat is ver onder de alternatieven, en we kijken zelfs niet eens naar de sterk gereduceerde introductieprijzen (d.w.z. de donker gemarkeerde kolom).
Er zijn vier factureringscycli beschikbaar op SiteGround, waarbij maandelijks de duurste en het daardoor minder aantrekkelijk is –
Je kunt altijd kiezen voor een langere factureringscyclus (met korting) en indien nodig gebruik maken van de 30 dagen geld-terug-garantie.
Ondanks dat het gemiddeld per maand minder kost als je de optie voor drie jaar kiest, is de grootste korting 🤑 voor de eerste periode beschikbaar voor de factureringscyclus van één jaar, daarnaast is het bedrag dat je nu uitgeeft veel lager:
Ontvang 69% korting op SiteGround
Annuleren van je abonnement is ook het vermelden waard: SiteGround maakt het zo makkelijk, je hoeft alleen maar op een knop in je hosting admin panel te klikken, je hoeft geen contact op te nemen met support.
Wanneer je annuleert, kun je ervoor kiezen om je websites te blijven gebruiken tot het einde van de huidige factureringsperiode of om alles meteen te verwijderen.
Voor- en nadelen van SiteGround
Voordat we het eindvonnis van SiteGround vellen, laten we nog eens kijken naar de sterke en zwakke punten van deze hostingprovider:
- Je krijgt premium functies en tools tegen een veel lagere prijs dan de meeste andere beheerde WordPress-hosts
- De geoptimaliseerde softwarestack gebouwd op de Google Cloud-infrastructuur zorgt voor een consistente, soepele en snelle werking van je websites
- Elk account krijgt tal van beveiligingsfuncties voor het voorkomen en beperken van bedreigingen, waaronder een firewall, live monitoring en automatische back-ups
- Bij elk account van SiteGround is Cloudflare CDN gratis inbegrepen, wat zowel de snelheid als de beveiliging verbetert
- Voor alle abonnementen geld dat er geen bezoekerslimieten vastgesteld zijn, in tegenstelling tot de meeste andere premium hostingproviders
- Krachtige tools om samen te werken en voor klantbeheer, om het makkelijker te maken voor freelancers en bedrijven
- Beveiliging, optimalisatie en migratie plugins voor WordPress gebouwd door het SiteGround team om naadloos samen te werken met de hosting
- 24/7 klantenondersteuning via live chat, zowel voor potentiële nieuwe als bestaande klanten
- Het cloud-hostingaanbod op SiteGround is minder interessant dan de beheerde WordPress-oplossingen, en tot 2x duurder dan bijvoorbeeld de vergelijkbare Digital Ocean-machines
- De beschikbaarheid van bronnen kan beperkt zijn voor websites of accounts die regelmatig te veel rekenkracht van een server gebruiken
- De tool voor het maken van een test-/ontwikkelingskopie van je website is niet beschikbaar bij het StartUp-abonnement
En dan nu het eindresultaat:
Eindoordeel: is SiteGround je geld waard?
Al 20 jaar actief en miljoenen klanten – kan een hostingprovider betrouwbaarder dan dit worden? 👓 Laten we eens kijken:
Gedurende zijn bestaan heeft SiteGround duidelijk geprobeerd om zijn status als ‘betaalbare premium’ -host te behouden, waarbij professionele kwaliteit wordt gecombineerd met concurrerende prijzen.
Het is makkelijker om te definiëren wie SiteGround beter NIET kunnen gebruiken in tegenstelling tot wie wel –
- Als je budget ruimer is en je op zoek bent naar de meest geavanceerde op Google Cloud gebaseerde hosting voor een groot project, bekijk dan het aanbod van Kinsta.
- Als je deel uitmaakt van een team ontwikkelaars dat schaalbare cloudhosting nodig heeft met volledige controle over alle serverinstellingen, is een selfservice-oplossing zoals Digital Ocean waarschijnlijk het beste voor jou.
Afgezien daarvan –
Of je nu gewoon een website voor je organisatie nodig hebt of je websites maakt voor eigen klanten, SiteGround heeft alles wat je nodig hebt en meer, gebouwd op een rotsvaste technische basis, 💎 evenals een jarenlange expertise 🏆 en reputatie.
Ontvang 69% korting op SiteGround
Heb je een mening over SiteGround of een persoonlijke ervaring die je wilt delen? Ga naar het commentaargedeelte – laten we elkaar helpen om betere beslissingen te nemen!