Font Awesome not working

Front page Support Forums Ikebana Theme Support Font Awesome not working

This topic contains 11 replies, has 2 voices, and was last updated by  satori 3 years, 4 months ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 12 total)
  • Author
    Posts
  • #3478

    32Degrees
    Participant

    Just started using the theme and can’t get Font Awesome to work in posts/pages or widgets. I’ve used the code snippet for the icon as per Font Awesome’s instructions ( fa-map-marker ) but it doesn’t appear to be working.

    #3479

    32Degrees
    Participant

    Ok… found it… had to change the class to “icon-map-marker” instead of “fa fa-map-marker” as indicated on the Font Awesome website

    #3482

    satori
    Member

    Hey 32Degrees,

    first of all, thank you for the purchase!

    You’re right, I need to update the Font Awesome scripts to the latest version, they’ve changed the classes in 4.0 for some reason; I will include the new version in the next theme update (3.2), meanwhile, you can download this archive, unzip it, and upload the resulting file into the following folder inside your WP install in order to activate Font Awesome 4.1:
    /wp-content/themes/Ikebana/includes/font-awesome/css/

    Please let me know if you have issues with updating the script!

    Sincerely,
    Andrii / Satori Studio

    #3527

    32Degrees
    Participant

    Hi Andril,
    I downloaded and installed but it didn’t work… I trialled changing one of the icons using the Font Awesome code however the icon did not show, only the default Unicode character was displayed.

    Using the script also caused the social icons in the header not to show.

    #3528

    32Degrees
    Participant

    I’m also having problems with the Google font Open Sans displaying the 300 weight… when logged in the font is displayed correctly, logged out and it defaults to 400. Tested this in Firefox and Chrome on Mac.

    Website

    #3533

    satori
    Member

    Hey 32Degrees,

    I’ve made some additions to the code in order to solve both the header icon issue and the Google Fonts issue – please download this archive, unzip it, and upload the resulting files into the theme folder (/wp-content/themes/Ikebana/) via ftp, replacing the existing files when prompted.

    In order to use the latest version of Font Awesome after updating the FA scripts, you’ll need to use the new syntax required by the update, e.g.

    You can obtain the proper icon code by clicking on the needed icon from the catalog on FA homepage.

    Sincerely,
    Andrii / Satori Studio

    #3538

    32Degrees
    Participant

    Thanks for the effort Andrii… I can’t tell you how much it adds to a theme having a support forum that gets answered…

    I tried using the files as suggested, unfortunately it broke the masonry portfolio style completely – only had header, icon menu and footer showing – and the social icons in the header had the default Unicode characters (before there was nothing at all).

    #3539

    satori
    Member

    Hey 32Degrees,

    it might be the case that some of the newer functions conflict with the 3.0 files, since I’ve only given you a part of the new version. I will send you the entire latest version of the theme to the email address you’ve used when registering on this forum – please follow the instructions in the email and let me know if it helps fix the problems.

    Sincerely,
    Andrii / Satori Studio

    #3544

    32Degrees
    Participant

    Thank you Andrii – I’ve uploaded the files and so far so good :)

    #3548

    satori
    Member

    Glad to hear!

    Should you face any other issues or have questions about the theme, do not hesitate to contact me.

    Sincerely,
    Andrii / Satori Studio

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 12 total)

You must be logged in to reply to this topic.